MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βαθύτερη και έμπρακτη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου προωθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης

Advertisement

Sponsored by exness

Την βαθύτερη και έμπρακτη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου για μεταφορά γνώσης πάνω σε συγκεκριμένους τομείς και έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης προωθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα ο κ. Τορναρίτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσο Χριστοφίδη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Τάσο Αναστασίου. Παρόντες ήταν το σύνολο της ηγεσίας του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Κύπρου, οι Αντιπρυτάνεις Γιάννης Γιαπιντζάκης και Ελένη Τατιάνη Συνοδινού, οι Κοσμήτορες των Σχολών Μεταπτυχιακών Γεωργία Παναγιώτου, Οικονομικών Σωφρόνης Κληρίδης, Φιλοσοφικής Πέτρος Παπαπολυβίου , Ιατρικής Γεώργιος Χατζηγεωργιου και Πολυτεχνικής Μαρίνα Νεοφύτου, καθώς και ο Διευθυντής Προσωπικού Μενέλαος Μενελάου.

Advertisement

Η ηγεσία του Πανεπιστημίου ευχαρίστησε τον Ν. Τορναρίτη για τη διαχρονική προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Βουλευτή και επί σειρά ετών Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο Ν. Τορναρίτης παρουσίασε σειρά προτάσεων και πρωτοβουλιών που προωθεί για τον Δήμο Λευκωσίας και ζήτησε την πολυεπίπεδη συνεργασία του Πανεπιστημίου στα κοινά πεδία που απαιτούν τεχνογνωσία, κοινή δράση και εφαρμογή έργων και προγραμμάτων. Η ανταπόκριση του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν ιδιαίτερα θερμή, ανοίγοντας νέους δρόμους

Ειδικότερα, ο Νίκος Τορναρίτης ανέπτυξε τα πιο κάτω:

  1. Την στήριξη του στη δημιουργία του Δικοινοτικού Φωτοβολταϊκού Πάρκου και την πρόταση του να είναι ο Δήμος Λευκωσίας εταίρος και συντελεστής του μεγάλου αυτού έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξέφρασε ετοιμότητα να συμμετάσχει με την ισχυρή επιστημοσύνη που διαθέτει μαζί με τον Δήμο Λευκωσίας.
  2. Την πρόταση του για τη δημιουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου των Δημοτών για την οποία το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πρόθυμο να συμμετάσχει, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.
  3. Την συγκρότηση Συμβουλευτικού Σώματος στον Δήμαρχο Λευκωσίας με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και της κοινωνίας των πολιτών
  4. Την στενή συνεργασία Δήμου Πανεπιστημίου για την ομαλή εγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Εντός των Τειχών Λευκωσίας και την στήριξη σχεδίων στέγασης και αναζωογόνησης της περιοχής
  5. Την μεταφορά τεχνογνωσίας και ψηφιακών εφαρμογών για την Αχίλλειο Βιβλιοθήκη και την Κρατική Βιβλιοθήκη στον Προμαχώνα Νταβίλα
  6. Την ανάπτυξη συνεργειών για την εφαρμογή των προγραμμάτων ψηφιακής εξυπηρέτησης των Δημοτών
  7. Την ενδυνάμωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και την ανάδειξη των μνημείων πολιτισμού της Λευκωσίας.

Ο Ν. Τορναρίτης χαιρέτισε τη συμβολή του Πανεπιστημίου Κύπρου στην παραγωγή έρευνας, γνώσης και καινοτομίας που είναι η βάση του μετασχηματισμού της κοινωνίας μας, εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το πρώτο δημόσιο Πανεπιστήμιο παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στο να συμβάλει στην ανάπτυξη και ιδίως τώρα, στην ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network