MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σκέψεις για επέκταση «test to stay» σε Νοσοκομεία-Αστυνομία-Πυροσβεστική. Στο τραπέζι τεστ σε νηπιαγωγεία

Advertisement

Sponsored by exness

Βλέπουν Χατζηπαντέλα οι ειδικοί – Αξιολογούν τα δεδομένα και θέτουν στο τραπέζι διάφορες εισηγήσεις – Καλοβλέπουν επέκταση το «test to stay» και σε άλλους τομείς – Στο τραπέζι ξανά τα τεστ σε παιδιά νηπιαγωγείων – Αξιολογούν και αποφασίζουν για πιθανές χαλαρώσεις

Την παρούσα επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας αναμένεται να αξιολογήσουν στις 2:30 Υπουργός Υγείας και μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, στην καθιερωμένη συνάντηση που πραγματοποιούν κάθε βδομάδα.

Advertisement

Πάντως όπως πληροφορείται η Cyprus Times την περασμένη Τρίτη τέθηκε στο τραπέζι η επέκταση το «test to stay» και σε άλλες υπηρεσίες, ωστόσο δόθηκε περιθώριο κάποιων ημερών για να δουν πως δουλεύει στα σχολεία το συγκεκριμένο μέτρο.

Σήμερα όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στη Cyprus Times αναμένεται ξανά να τεθεί η πρόταση για επέκταση του μέτρου και στα Νοσοκομεία, καθώς και σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, αφού όπως τονίζεται σε αυτούς του τομείς πρώτης γραμμής παρατηρείται υποστελέχωση λόγω covid. Την επέκταση του μέτρου δεν απέκλεισε ο Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του το πρωί από την επίσκεψή του σε σχολείο της Λάρνακας, λέγοντας ότι έχει ενημερωθεί από ειδικούς ότι θέλουν να συζητήσουν και για άλλους κλάδους της οικονομίας.

Η πλειοψηφία των μελών της επιστημονικής επιτροπής βλέπει θετικά την εφαρμογή του μέτρου στις πιο πάνω υπηρεσίες, καθώς θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία τους και θα είναι πιο εύκολη η εφαρμογή του από ότι στα σχολεία εκεί όπου αφορά ανήλικους.

Προς συζήτηση τεστ στα νηπιαγωγεία…

Προ ημερών η Cyprus Times αναφέρθηκε στο θέμα των δειγματοληπτικών ελέγχων σε νηπιαγωγεία, καθώς ήταν και μία πρόταση που έφερε στο τραπέζι το Υπουργείο Υγείας με την σύμφωνη γνώμη κάποιων από τους ειδικούς. Το μέτρο βλέπει θετικά και η συντεχνία των δασκάλων.

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας σήμερα αναμένεται το θέμα των rapid test μία φορά τη βδομάδα στα νηπιαγωγεία να τεθεί ξανά, με την Δρ. Πανά να παρουσιάζει συγκεκριμένη πρόταση. Δεν αποκλείεται το μέτρο αυτό ωστόσο, να τεθεί σαν προαιρετικό.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Υγείας δεν αποκλείεται να ζητήσει από τους ειδικούς τις απόψεις τους για χαλαρώσεις σε συγκεκριμένους τομείς όπως στα κέντρα διασκέδασης, καθώς ο κλάδος ήδη βάζει πίεση στους αρμοδίους. Οι όποιες αποφάσεις βέβαια για πιθανές χαλαρώσεις, ώστε να κινηθεί περισσότερο η αγορά, θα εξαρτηθούν από τις τοποθετήσεις των ειδικών αφού μελετηθούν οι επιδημιολογικοί δείχτες, αλλά και η κατάσταση στα νοσηλευτήρια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network