MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραδέχθηκε λάθη για test to stay ο Χατζηπαντέλα. Δίνει εξηγήσεις για την αναθεώρηση (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου «test to stay» στα σχολεία – Επισκέφθηκαν σχολεία σε όλες τις επαρχίες για να επιθεωρήσουν τη διαδικασία – Αυτοψία Υπουργού Υγείας – 1ος σταθμός στο  Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα

Αυτοψία σε σχολεία κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου test to stay πραγματοποιούν σήμερα το πρωί, ο υπουργός Μιχάλης Χατζηπαντέλα και λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας.

Advertisement

Ο πρώτος σταθμός του υπουργού ήταν το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα και όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του κρατικό ραδιόφωνο: «όλα κυλούν ομαλά και όλα είναι καθώς πρέπει».

Σημείωσε δε, πως «αρκετά παιδιά έχουν έρθει από το πρωί με τους γονείς τους για να κάνουν τα test. Ευτυχώς όλα, όλων των παιδιών, μέχρι στιγμής, είναι όλα αρνητικά, άρα είναι μια καλή ένδειξη με βάση αυτά που έχουν πει οι επιδημιολόγοι και οι ειδικοί, που έχουν εισηγηθεί αυτό το τεστ.»

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που αποφασίστηκαν για την εφαρμογή του μέτρου, ο κ. Χατζηπαντέλα εξήγησε: «Πρέπει να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα… Στόχος μας είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα με το μέτρο που εμείς στο Υπουργείο Υγείας είχαμε εισηγηθεί τις προηγούμενες μέρες. Άρα είχαμε δύο επιλογές: Η μια επιλογή ήταν να το αφήσουμε να δουλέψει με αυτά τα προβλήματα, που τα κατανοήσαμε κι εμείς ότι υπάρχουν και το δεύτερο, να σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όλοι στο Υπουργείο Υγείας, να δούμε τις ανησυχίες όλων και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτό το πρόγραμμα».

Ο υπουργός επεσήμανε επίσης ότι «στο Υπουργείο Υγείας παίρνουμε εκατοντάδες αποφάσεις την ημέρα… για θέματα που κανείς από εμάς δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν», προσθέτοντας παράλληλα πως: «κάποιες αποφάσεις από αυτές που παίρνουμε πρέπει να τις αναθεωρούμε».

«Κρίναμε σωστό ότι έπρεπε να αναθεωρήσουμε αυτές τις αποφάσεις και δεν επιλέξαμε το δεύτερο δρόμο, να αφήσουμε αυτό το μέτρο να λειτουργήσει με τα προβλήματα του και ενδεχομένως να το σκοτώσουμε. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πλάνο και να ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς και τους οργανωμένους γονείς, γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χατζηπαντέλα είπε επίσης πως θα αφήσουν το πλάνο να λειτουργήσει αυτή την βδομάδα και τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για να εξετάσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο είχαν δίκιο οι εκπαιδευτικοί που καταδείκνυαν τις αδυναμίες του μέτρου όπως αυτό είχε αποφασιστεί αρχικά, ο υπουργός απάντησε πως δεν θέλει να σχολιάσει ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι και επεσήμανε εκ νέου πως πρέπει να βλέπου τη μεγάλη εικόνα. Τόνισε δε, πως το μέτρο σήμερα δουλεύει σωστά και πρέπει να δοθούν τα εύσημα στους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας που κάτω από αντίξοες συνθήκες έχουν καταφέρει να οργανώσουν 148 σημεία ανά το παγκύπριο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal