MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόβλημα με δοκίμιο Νέων Ελληνικών. Κάποιοι γνώριζαν το «άγνωστο» κείμενο

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόβλημα με δοκίμιο Νέων Ελληνικών – Κάποιοι γνώριζαν το «άγνωστο» κείμενο – Αναμένουν απόφαση Υπ. Παιδείας – Τι λέει στη Cyprus Times η Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ρένα Γιαβρή

Πρόβλημα στο γραπτό των Νέων Ελληνικών στη Γ’ Γυμνασίου.

Advertisement

Το πρόβλημα που εντοπίστηκε αφορά το άγνωστο κείμενο που που περιλήφθηκε στην εξέταση, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε διδαχθεί σε συγκεκριμένο σχολείο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το συγκεκριμένο σχολείο ενημέρωσε άμεσα τους αρμόδιους και πλέον αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου.

Μιλώντας στην Cyprus Times, η Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ρένα Γιαβρή, ανέφερε ότι καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου αναγνώρισαν αμέσως το πρόβλημα.

Τα σχολεία, όπως και το συγκεκριμένο, ενημερώνουν εγκαίρως για κείμενα που έχουν διδαχθεί ή αποσπάσματα και γίνεται ακολούθως η επιλογή για το γραπτό. Στην προκειμένη περίπτωση το σφάλμα φαίνεται να οφείλεται στους θεματοθέτες.

«Αναμένουμε ενημέρωση από το Υπουργείο» εξήγησε η κα Γιαβρή. «Στόχος είναι να μην θυματοποιηθούν ή αδικηθούν τα παιδιά» τόνισε.

Την ίδια στιγμή επανέφερε την αναγκαιότητα για συγκρότηση Επιτροπής Θεμάτων, η οποία θα μπορούσε να ελέγξει το θέμα και να προλάβει το σφάλμα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών της Γ’ τάξης Γυμνασίου, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αφού ολοκλήρωσε την διερεύνηση με πλήρη στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του, ανακοινώνει ότι:

(α) προβαίνει στις δέουσες ενέργειες, ώστε ο μικρός αριθμός μαθητών/τριών που φαίνεται να είχαν «επαφή» με το εν λόγω κείμενο να μην τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες

(β) έχουν ήδη αποδοθεί ευθύνες, γίνονται αυστηρές γραπτές συστάσεις προς τους θεματοθέτες και λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα προς αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network