MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Περιμένει απαντήσεις από ΥΠΑΝ η ΟΕΛΜΕΚ για εξετάσεις και ύλη

Advertisement

Sponsored by exness

Σε αναμονή απαντήσεων από ΥΠΑΝ η ΟΕΛΜΕΚ, λέει ο Πρόεδρος της

Η ΟΕΛΜΕΚ απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας για να δουν επείγοντα θέματα, όπως τις εξετάσεις τέλος της χρονιάς, χρόνου διάρκειας, ύλη, κ.λπ., που είναι αδιευκρίνιστα ακόμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Δημήτρης Ταλιαδώρος στο ΚΥΠΕ.

Advertisement

Σημείωσε ότι η Υπουργός Παιδείας μετά την επιστολή τους είχε καθορίσει συνάντηση για τις 16 Φεβρουαρίου, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε από πλευράς της Υπουργού.

Οπως ανέφερε ο κ. Ταλιαδώρος στο ΚΥΠΕ, σε επιστολή που έστειλε πρόσφατα η Οργάνωση, έθεσε έξι ζητήματα για τα οποία έθετε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου.

«Και το χρονοδιάγραμμα μπαίνει και από τη λογική ότι ορισμένα πράγματα θα πρέπει να αποφασιστούν άμεσα, δηλαδή πώς θα προχωρήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, πώς θα γίνει η στελέχωση τους, κ.λπ. Είναι θέματα που πρέπει να αποφασιστούν τώρα. Είναι εκεί που ζητούμε εμείς όπως τα Ολοήμερα σχολεία να μετατραπούν και αυτά σε συμβάσεις που διορίζονται από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Άρα, το ζήτημα δεν είναι ότι πιέζει η ΟΕΛΜΕΚ, πιέζουν τα ίδια τα θέματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι προτίθεται να κάνει η ΟΕΛΜΕΚ από τώρα μέχρι και το τέλος του χρονοδιαγράμματος που έθεσαν, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι θα αναμένουν να λήξει το πρώτο δεκαήμερο και ανάλογα με το χειρισμό που θα κάνει η Υπουργός, με τις απαντήσεις που θα δώσει, αν δώσει, θα πρέπει να συνέλθει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και να αποφασίσει. «Και νομίζω δεν αποκλείεται τίποτε», σημείωσε.

Σε παρατήρηση ότι δηλαδή δε αποκλείονται και οποιαδήποτε μέτρα, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι για αυτά τα θέματα υπάρχει απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης, στις 21 Δεκεμβρίου 2023, που έχει εξουσιοδοτηθεί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει και σε δυναμικά μέτρα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται, να συζητούνται, να γίνεται ο διάλογος και να λαμβάνονται οι αποφάσεις.

«Επ΄ άπειρον να συνεχίζεται ο διάλογος άνευ αποτελέσματος δεν είναι η καλύτερη μέθοδος. Με τη Γραμματεία η τελευταία συνάντηση που έγινε με την Υπουργό ήταν τον Οκτώβριο. Όσες συναντήσεις έγιναν μετά είτε ήρθε η ίδια στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο εθιμοτυπικά είτε για ζητήματα διαφόρων κλάδων της ΟΕΛΜΕΚ», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν αναμένουν, επομένως, να οριστεί συνάντηση με την Υπουργό, ούτως ώστε να βρεθούν και οι λύσεις στα ζητήματα που έχει θέσει η Οργάνωση, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι αναμένουν τις απαντήσεις και να έχουν ληφθεί υπόψιν οι θέσεις της Οργάνωσης.

«Αν υπάρχει διαφωνία, να μας πει για ποιους λόγους διαφωνούν. Δηλαδή δεν μπορεί να ακολουθείς άλλη διαδικασία σε άλλες βαθμίδες και σε εμάς άλλες διαδικασίες», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι με την εξάντληση του πρώτου δεκαημέρου του τρέχοντος μηνός θα συνέλθει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης και θα ληφθούν οι αποφάσεις με βάση και τις αποφάσεις της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network