MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καλεί σε λήψη μέτρων για επικίνδυνες οικοδομές ο Δήμος Λευκωσίας

Advertisement

Sponsored by exness

Καλεί σε λήψη μέτρων για επικίνδυνες οικοδομές ο Δήμος Λευκωσίας – «Ο Δήμος Λευκωσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα διεξάγει ελέγχους σε οικοδομές, ειδικά σε περιοχές ειδικού χαρακτήρα και διατηρεί μητρώο επικίνδυνων οικοδομών»

Για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για άρση της επικινδυνότητας οικοδομών από πλευράς ιδιοκτητών καλεί με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Λευκωσίας.

Advertisement

Όπως αναφέρεται ο Δήμος Λευκωσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα διεξάγει ελέγχους σε οικοδομές, ειδικά σε περιοχές ειδικού χαρακτήρα και διατηρεί μητρώο επικίνδυνων οικοδομών, και κατόπιν καταγγελίας δημοτών.

Προστίθεται ότι οι οικοδομές που παρουσιάζουν προβλήματα ελέγχονται από καταρτισμένους μηχανικούς/τεχνικούς, οι οποίοι κρίνουν εάν όντως υπάρχει επικινδυνότητα που μπορεί να προκαλέσει βλάβη είτε στους κατοίκους, είτε σε διερχομένους, είτε ακόμη και σε παράνομα εισελθόντες. Τότε, όπως αναφέρεται, οι οικοδομές κηρύσσονται «επικίνδυνες» σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία.

Όπως εξηγείται, ύστερα από έλεγχο ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ότι, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμος, Άρθρο 15Β, έχει κηρύξει πέντε οικοδομές ως επικίνδυνες.

Η πρώτη βρίσκεται στην οδό Ονησίλου (με Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου γωνία), ενορία Αγίου Αντωνίου, Φ/Σχ.: 21/460610, Τμ. Β, Τεμ 102, η δεύτερη στην οδό Αναστασίας Τουφεξή 4-6, ενορία Χρυσαλινιωτίσσης, Φ/Σχ.: 21/460312, Τεμ. 72, Τμ. Α, η τρίτη στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη 43, ενορία Τρυπιώτη, Φ/Σχ.: 21/54.02.04, ΤΕΜ. 814, Τμ. 25, η τέταρτη στην οδό Αγίου Ιλαρίωνος 37, ενορία Καϊμακλίου, Φ/Σχ.: 21/39W02 , Τμ. 3, Τεμ, 793 και η πέμτη στην οδό Αρρεναγωγείου (με Τήνου γωνία) 40, ενορία Καίμακλίου, Φ/Σχ.: 21/390404, ΤΕΜ. 549, Τμ. Β.

Με την ανακοίνωση καλούνται οι ιδιοκτήτες των πιο πάνω οικοδομών να επικοινωνήσουν άμεσα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας στα τηλέφωνα 22797484, -554 και να προχωρήσουν με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για άρση της επικινδυνότητας.

Επισημαίνεται ότι σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα μπορεί να εισέλθει αυτεπάγγελτα στην οικοδομή, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για άρση του κινδύνου, ή/και να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο μέχρι και €20.000, ή/και να προωθηθεί ποινική υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network