MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Είπαν σε ασθενή ότι δεν είχαν κρεβάτι… άλλος έψαχνε γιατρό-Σωρεία παραπόνων τις γιορτές

Advertisement

Sponsored by exness

Σωρεία καταγγελιών ασθενών για ταλαιπωρία στα νοσοκομεία – «Είπαν σε ασθενή ότι δεν είχαν κρεβάτι… ενώ άλλοι δεν έβρισκαν τον γιατρό τους», φωνάζει ο Σύνδεσμος Ασθενών – Δυσαρεστημένος ο Υπουργός Υγείας διέταξε διερεύνηση καταγγελιών και κάλεσε ΟΑΥ να επιβάλει πέναλτι

Πέραν των παραπόνων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν ασθενείς οι οποίοι καταγγέλλουν ιδιωτικά νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ, ότι αρνήθηκαν να τους περιθάλψουν, οι οργανωμένοι ασθενείς φωνάζουν και για σωρεία άλλων καταγγελιών που έφτασαν κοντά τους τις μέρες των εορτών.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών Κύπρου Μάριος Κουλούμας, σημειώνει ότι τα τελευταία 24ωρα είναι δεκάδες οι καταγγελίες.

Όπως είπε, ασθενής κατήγγειλε νοσηλευτήριο, που δεν είχε κρεβάτι, όπως ισχυρίστηκαν, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι άλλοι ασθενείς με επεμβάσεις που είχαν παρενέργειες δεν έβρισκαν τον γιατρό για να τους επανεξετάσει με αποτέλεσμα να παραπέμπονται αλλού. «Διερωτόμαστε γιατί οι ασθενείς υφίστανται τόση ταλαιπωρία και κυρίως τις γιορτές όπου οι καταγγελίες αυξήθηκαν» είπε.

Ο Υπουργός Υγείας φανερά δυσαρεστημένος χθες και μετά τις καταγγελίες για άρνηση ιδιωτικών νοσηλευτηρίων να περιθάλψουν ασθενείς, διαμήνυσε ότι είναι «απαράδεκτο κάποιες ειδικότητες γιατρών στα ιδιωτικά νοσοκομεία που είναι κάτω από τη στέγη του ΓΕσΥ, να πηγαίνουν με άδεια αυτές τις Άγιες μέρες και να φορτώνουν τα δημόσια νοσηλευτήρια».

Ήδη δόθηκαν οδηγίες για διερεύνηση περιστατικών μετά από καταγγελίες ασθενών και ο Υπουργός ζήτησε από τον ΟΑΥ να επιβάλει πέναλτι.

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» στα ΤΑΕΠ 

Την ίδια ώρα όπως σημειώνει ο κ.Κουλούμας στα ΤΑΕΠ επιδεινώθηκαν τα προβλήματα τις μέρες των εορτών με πολύωρες καθυστερήσεις και αναμονές ασθενών. «Ο ΟΑΥ γνωρίζει τα προβλήματα τα έχουμε μεταφέρει και προωθεί κάποιες λύσεις τις οποίες αναμένουμε» τονίζει.

Όπως μεταδόθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times ασθενείς έκαναν προ ημερών παράπονα στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας.

Πάντως, από πλευράς ΟΚΥπΥ, διαμηνύεται ότι η συμφόρηση στα ΤΑΕΠ οφείλεται κυρίως στην έξαρση των ιογενών λοιμώξεων που καλπάζουν στην κοινότητα αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα ασθενείς να αποτείνονται μαζικά στις πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network