MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χάος και αναμονή μέχρι 12 ώρες σε ΤΑΕΠ. «Τράβηξε αυτιά» ο Χατζηπαντέλα μετά από αιφνίδια επίσκεψη

Advertisement

Sponsored by exness

Χάος και πολύωρη αναμονή στα ΤΑΕΠ – Αιφνίδια επίσκεψη Χατζηπαντέλα στο ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λευκωσίας – «Τους τράβηξε το αυτί» αφού διαπίστωσε σοβαρές καθυστερήσεις – Συγκάλεσε σύσκεψη το πρωί και έδωσε αυστηρές οδηγίες ο Υπουργός Υγείας – Εξετάζουν νομικά μέτρα οι νοσηλευτές σε βάρος του εργοδότη τους για τα περιστατικά βίας στις Πρώτες Βοήθειες – Πως απαντά ο ΟΚΥπΥ

Της Μικαέλας Κουλλέ

Πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία ασθενών στα ΤΑΕΠ διαπίστωσε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας μετά από αιφνίδια επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την Τρίτη το πρωί.

Advertisement

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα χωρίς να ενημερώσει κανέναν, μετέβη στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας και αφού συνομίλησε με ασθενείς οι οποίοι του εξέφρασαν παράπονα για πολύωρες αναμονές, αμέσως κάλεσε τους υπεύθυνους τμημάτων να συμμορφωθούν.

Ασθενείς που βρίσκονταν στην αναμονή ανέφεραν μάλιστα στον Μιχάλη Χατζηπαντέλα ότι ανέμεναν αρκετές ώρες –κάποιοι περί τις 12 ώρες- για να εξεταστούν, γεγονός που δυσαρέστησε τον Υπουργό. Σήμερα το πρωί μάλιστα ο κ.Χατζηπαντέλα κάλεσε τους αρμόδιους σε έκτακτη σύσκεψη μετά τα όσα διαπίστωσε και τους ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί παρόμοιες καταστάσεις στα ΤΑΕΠ.

Εξετάζουν νομικά μέτρα νοσηλευτές σε βάρος του εργοδότη τους

Αγανακτισμένοι δηλώνουν και οι νοσηλευτές των ΤΑΕΠ μετά και τα τελευταία περιστατικά βίας σε βάρος επαγγελματιών υγείας που σημειώθηκαν σε διάφορες επαρχίες. Έτοιμοι μάλιστα είναι να προχωρήσουν και με νομικά μέτρα κατά του Υπουργείου Υγείας, καθώς και του ΟΚΥπΥ, σε μία προσπάθεια όπως υποστηρίζουν να εξασφαλίσουν ασφάλεια στον χώρο εργασίας τους.

Τελευταίο περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν η επίθεση σε βάρος πληρώματος ασθενοφόρου στο ΤΑΕΠ της Λεμεσού το περασμένο Σάββατο, όταν ασθενής έπιασε από τον λαιμό νοσηλευτή καθώς όπως ισχυρίστηκε, νόμιζε ότι τον έβρισε για την καταγωγή του. Αρμόδια πηγή ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι ο νοσηλευτής έφερε εκδορές στον λαιμό και σε καμία περίπτωση δεν είπε κάτι μεμπτό στον ασθενή.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης σημείωσε ότι ήδη εξετάζονται νομικά μέτρα, καθώς ζητήθηκε γνωμάτευση από δικηγόρους. «Φτάσαμε ναι στο σημείο να «απειλούμε» και να εξετάζουμε νομικά μέτρα για να εξασφαλίσουμε ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι μετά τα συνεχή περιστατικά βίας σε βάρος των επαγγελματιών υγείας της πρώτης γραμμής που εργάζονται στα ΤΑΕΠ» αναφέρει ο κ.Πετέλης.

Πέραν των σωματικών επιθέσεων πρόσθεσε, υπάρχει και το καθημερινό φαινόμενο ψυχολογικής βίας σε βάρος των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι σκέφτονται μία και δύο φορές, εάν θέλουν να συνεχίσουν να υπηρετούν στα συγκεκριμένα πόστα ρισκάροντας την σωματική τους ακεραιότητα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ.

Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο κ.Πετέλης και για την στάση του ΟΚΥπΥ, καθώς όπως υπογραμμίζει, την ώρα που ο Οργανισμός επικαλείται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν πρόκειται να επιλυθεί, αφού για αυτούς δεν υφίσταται.

Αυξημένη ροή ασθενών λόγω έξαρσης λοιμώξεων-Έτοιμος για συζητήσεις ο ΟΚΥπΥ

Κληθείς να απαντήσει ο ΟΚΥπΥ στις φωνές τόσο ασθενών, όσο και επαγγελματιών υγείας, ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου σημείωσε ότι υπάρχει αυξημένη ροή ασθενών αυτό το διάστημα.

«Αυτές τις μέρες υπάρχει αυξημένη ροή ασθενών λόγω ιογενών λοιμώξεων. Αυτό που λέμε στον κόσμο είναι να μιλούν πρώτα με τον προσωπικό τους γιατρό να τους εξετάζει και εάν χρειάζεται να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο. Είμαστε σε εγρήγορση, όμως, δυστυχώς έχουμε πολλές λοιμώξεις και στα παιδιά και στους ενήλικες» είπε.

Την ίδια ώρα ο κ.Χαριλάου εξήγησε ότι ο ΟΚΥπΥ είναι διατεθημένος να συζητήσει τα όποια προβλήματα, ώστε να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης. «Καταδικάζουμε όλα τα περιστατικά βίας και είναι απαράδεκτο να δέχονται επιθέσεις επαγγελματίες υγείας. Υπάρχει αστυνόμευση στα νοσοκομεία, μελετούνται και άλλοι τρόποι να μειώσουμε το φαινόμενο θα συζητήσουμε και θα βρούμε τους τρόπους αντιμετώπισης» είπε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network