MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναπάντητες κλήσεις σε προσωπικούς ιατρούς… καταλήγουν ΤΑΕΠ οι ασθενείς

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν απαντούσαν προσωπικοί ιατροί στα τηλέφωνα, καταλήγουν ΤΑΕΠ οι ασθενείς – Συμφόρηση λόγων ιογενών λοιμώξεων – Αύξηση και στις νοσηλείες με κορωνοϊό – Τι λέει ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ

Παράπονα πολιτών που θέλουν προσωπικούς ιατρούς να μην απαντούσαν σε τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των εορτών με αποτέλεσμα να καταλήγουν για περίθαλψη στα ΤΑΕΠ, επιβεβαιώνει μιλώντας στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Advertisement

Όπως σημειώνει ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, αρκετοί πολίτες καταλήγουν να ζητούν ιατρική περίθαλψη και βοήθεια στα ΤΑΕΠ δημιουργώντας συμφόρηση λόγω του ότι δεν εντοπίζουν τους προσωπικούς ιατρούς και δεν εκμεταλλεύονταν ταυτόχρονα τα εφημερεύοντα ιατρεία. «Η συμφόρηση επίσης οφείλεται και στην έξαρση που παρατηρείται αυτό το διάστημα σε ιογενείς λοιμώξεις. Επίσης οι ασθενείς φαίνεται ότι δεν εκμεταλλεύονται τα προσωπικά ιατρεία και απευθύνονται όλοι στα ΤΑΕΠ ως εύκολη λύση» τονίζει.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ η έξαρση σε διάφορες λοιμώξεις δεν παρατηρείται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ηλικιωμένους, με αρκετούς από αυτούς να χρήσουν νοσηλείας. Ήδη οι παιδιατρικοί θάλαμοι είναι υπερπλήρεις.

Αύξηση νοσηλειών με covid

Την ίδια ώρα πέραν της γρίπης Α’, κοινών κρυολογημάτων και πνευμονιών που καλπάζουν στην κοινότητα, αύξηση παρατηρείται και στις νοσηλείες ασθενών με covid. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτή την στιγμή στα Νοσοκομείο νοσηλεύονται 82 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων 6 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ένας post-covid ασθενής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαριλάου παρά το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση στη ροή ασθενών καθώς και στις νοσηλείες, ο ΟΚΥπΥ παρακολουθεί την κατάσταση η οποία παραμένει διαχειρίσιμη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network