MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Λευκωσία… «Η Αστυνομία πάνω από το οργανωμένο έγκλημα»

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζει να βρίσκεται σε επιφυλακή και απόψε η Αστυνομία – Πληροφορίες για ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίποινα σε σχέση με την απόπειρα φόνου που σημειώθηκε στην Έγκωμη – Σαρωτικές έρευνες με επίκεντρο την παλιά Λευκωσία

Σε συναγερμό συνεχίζει να τελεί η Αστυνομία για ενδεχόμενο αντίποινων μετά την απόπειρα φόνου εναντίον του 30χρονου Σύρου στην Έγκωμη το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Advertisement

Και ενώ το θύμα της επίθεσης συνεχίζει να νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, η Αστυνομία ανησυχεί για το ενδεχόμενο φιλικά του πρόσωπα να θελήσουν να πάρουν εκδίκηση για το χτύπημα σε βάρος του. Ως εκ τούτου περιοχές της πρωτεύουσας και κυρίως η παλιά Λευκωσία όπου υπάρχουν νυχτερινά μαγαζιά έχουν μετατραπεί σε «αστακό» από μέλη της δύναμης.

Η παρουσία της Αστυνομίας στην παλιά Λευκωσία -και όχι μόνο- και απόψε θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Κλήθηκε στο τμήμα ο αδελφός του 30χρονου Σύρου

Σε αυτά τα πλαίσια, η Αστυνομία αξιολογεί κάθε πληροφορία που φτάνει ενώπιόν της και σχετίζεται με το ενδεχόμενο διάπραξης κάποιας εγκληματικής ενέργειας. Με αυτό το δεδομένο χθες βράδυ στην Αστυνομία κλήθηκε και ο αδελφός του 30χρονου θύματος της απόπειρας στην Έγκωμη καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι επρόκειτο να μεταβεί σε νυχτερινά μαγαζιά με σκοπό να προκαλέσει επεισόδιο. Του έγιναν συστάσεις και αναχώρησε.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ της Cyprus Times, η Αστυνομία διεξήγαγε χθες βράδυ σαρωτικές έρευνες και έλεγχους σε Λευκωσία και Λεμεσό με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας. Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών, ελέγχθηκαν παγκύπρια 131 οχήματα και 156 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά. Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 21 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 12 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο. Ανάλογες επιχειρήσεις αναμένεται να γίνουν και απόψε.

Αρχηγός Αστυνομίας: «Δεν χαριζόμαστε σε κανένα, κανένας δεν εκφεύγει του νόμου»

Σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε πως λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε εγκληματικές πράξεις. «Η Αστυνομία δεν φοβάται, έχει πρόγραμμα, έχει σχεδιασμούς. Το γεγονός ότι αυτές οι ενέργειες έχουν ενταθεί είναι για να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στον πολίτη λόγω και των πρόσφατων γεγονότων.»

Την ίδια στιγμή ο κ. Μιχαηλίδης έστειλε μήνυμα ότι η Αστυνομία θα είναι πάνω από το οργανωμένο έγκλημα. «Λαμβάνουμε πληροφορίες τις οποίες αξιολογούμε και ενεργούμε ανάλογα. Οι εκστρατείες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και τους επόμενους μήνες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποίησαν άτομα τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι θα εμπλακούν σε ενέργειες έτσι ώστε να μπουν κάτω από την έννοια του νόμου». Οποιοδήποτε άτομο εμπλέκεται σε οποιαδήποτε πράξη ή ενέργεια που είναι εκτός νόμου, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες συνέπειες, τόνισε. «Δεν χαριζόμαστε σε κανένα, κανένας δεν εκφεύγει του νόμου».

Ερωτηθείς για τον χθεσινό συναγερμό στη Λευκωσία, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας θεώρησε φρόνιμο να διεξάγει άσκηση ετοιμότητας των μελών της δύναμης. «Μέσα στα πλαίσια σωστής λειτουργίας, ορθά έπραξε για να δει την ετοιμότητα του προσωπικού σε έκτακτο ζήτημα, τον χρονο ανταπόκρισης και παρουσίας στην Διεύθυνση. Το έκανε και εφόσον το προσωπικό μαζεύτηκε διεξήχθη και η επιχείρηση».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network