MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απαντά σε Οικολόγους ο Δήμος Λευκωσίας για πνιγμό μικρών γατιών

Advertisement

Sponsored by exness

Απάντηση Δήμου Λευκωσίας σε ανάρτηση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών για πνιγμό μικρών γατιών – Ο Δήμος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συνέβη κατά το διάστημα των τεσσάρων ημερών που μεσολάβησαν της μετακίνησης

Απαντά για τον πνιγμό μικρών γατιών ο Δήμος Λεμεσού και εκφράζει άγνοια για το τι συνέβη.

Advertisement

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με αφορμή ανάρτηση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, σχετικά με ισχυρισμούς για «ενέργειες του Δήμου Λευκωσίας οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον πνιγμό μικρών γατιών», μετά από διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 το συνεργείο του Δήμου Λευκωσίας, είχε μεταβεί όπως κάθε βδομάδα, στο πάρκο Μισιαούλη και Καβάζογλου στην Παλλουριώτισσα για να προβεί σε εργασίες καθαριότητας του πάρκου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαριότητας του πάρκου, το συνεργείο του Δήμου εντόπισε δοχεία σίτισης καθώς και το εν λόγω σπιτάκι των γάτων μέσα σε θάμνους του πάρκου και το μετακίνησε για λόγους ασφαλείας των γάτων σε άλλο σημείο στο οποίο υπήρχαν συγκεντρωμένοι και άλλοι γάτοι.

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 και κατόπιν παρέλευσης τεσσάρων ημερών από τις εργασίες καθαριότητας του Δήμου στο εν λόγω πάρκο, δημότης επικοινώνησε με το συνεργείο του Δήμου καθώς δεν μπορούσε να εντοπίσει το σπιτάκι των γάτων. Της υποδείχθηκε από υπάλληλο του Δήμου το ακριβές σημείο στο οποίο είχαν μετακινηθεί τα δοχεία σίτισης και το σπιτάκι στέγασης των γάτων και της επεξηγήθηκαν οι λόγοι μετακίνησης τους.

Ο Δήμος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συνέβη κατά το διάστημα των τεσσάρων αυτών ημερών ούτε και τους λόγους που οδήγησαν στην κατάσταση την οποία εντοπίστηκε το σπιτάκι στις φωτογραφίες. Εντούτοις, καταδικάζει έντονα και απερίφραστα τις όποιες ενέργειες αποβαίνουν εις βάρος των απαιτούμενων συνθηκών διαβίωσης των ζώων.

Υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος Λευκωσίας είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις πρόνοιες του Περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων νόμου. Βρίσκεται σε στενή συνεργασία τόσο με εγγεγραμμένες φιλοζωϊκές οργανώσεις όσο και με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, έχοντας ως βασικό στόχο τη διασφάλιση της προστασίας και της ευημερίας των ζώων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network