MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπό βροχή αλλά δεν πτοήθηκαν οι δρομείς στον Μαραθώνιο Λεμεσού (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν πτοήθηκαν από τη βροχή – Στην παρουσία ΠτΔ ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού – Προσβλέπει σε δημιουργία ομάδας Προεδρικού για συμμετοχή το 2024 – Διεξάγεται σήμερα ο Primetel Εταιρικός δρόμος και ο Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1χλμ., για παιδιά – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δεν πτοήθηκαν από τη βροχή όσοι συμμετέχουν στον φετινό ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού, καθώς η συμμετοχή είναι πολύ ενθαρρυντική παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Advertisement

Μάλιστα, η πρώτη ημέρα του Μαραθώνιου Λεμεσού διεξάγεται στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος έδωσε το σύνθημα και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον θεσμό.

Σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου, διεξάγεται ο Primetel Εταιρικός δρόμος 5 χλμ. καθώς και ο Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1χλμ., για παιδιά.

Ενώ αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου, αθλητές από όλο τον κόσμο και όλων των ηλικιών, θα δοκιμάσουν τις αθλητικές τους δυνατότητες σε μια από τις τέσσερις διαδρομές της ημέρας, στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Δρόμο 42χλ., στον Muskita Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21χλμ., στον Πετρολίνα Δρόμο Ενέργειας 10χλμ. και στον 5χλμ. Ατομικό Δρόμο.

Ο φετινός Μαραθώνιος, διεξάγεται με συμμετοχές αθλητών από πάνω από 70 χώρες, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και εξέφρασε την προσδοκία του ότι «θα συνεχίσει να καταγράφει μια ανερχόμενη πορεία που θα προβάλλει τη Λεμεσό και την Κύπρο γενικότερα».

Έδωσε το σύνθημα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης 

Σε δηλώσεις του από την εξέδρα επισήμων του Μαραθώνιου Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μίλησε για τη σημαντικότητα τέτοιων προσπαθειών που γίνονται.

«Σημειώνω ότι υπάρχουν 3 χιλιάδες συμμετοχές από 70 χώρες, πέραν των συμπατριωτών μας, και σαφώς πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο σε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού στηρίζουν την προσπάθεια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Και φυσικά να σημειώσω τη σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και τη διαχρονική στήριξη του ΟΠΑΠ σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις», είπε ο Πρόεδρος, εκφράζοντας  ευχαριστίες προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρη Αλετράρη.

Ερωτηθείς είπε «σαφώς θα προτιμούσα να τρέξω, το έκανα στο παρελθόν και υπόσχομαι ότι θα το κάνω και του χρόνου».

Σε ερώτηση με ποια ομάδα θα τρέξει, είπε «μπορώ να μπω σε πολλές ομάδες όπως αποδείχθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία. Θα ενθαρρύνω κάποιους από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να τρέξουμε μαζί».

Σε ερώτηση αν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μπορούν να τρέξουν μαραθώνιο ή αγώνα ταχύτητας, ο Πρόεδρος είπε ότι «σίγουρα (η πολιτική) είναι μαραθώνιος και γενικότερα η πολιτική δεν είναι αγώνας 100 μέτρων. Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα προετοιμαστούν αυτό τον χρόνο για να είναι σε θέση του χρόνου να ανταπεξέλθουν τουλάχιστον στα 5 χιλιόμετρα».  

Αννίτα Δημητρίου: Αθλούμαστε και προσφέρουμε 

Εμείς προπονούμαστε καθημερινά σε αυτόν τον στίβο που ονομάζεται πολιτική αρένα, είπε σε δηλώσεις της με κάποια δόση χιούμορ η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου που ήταν και φέτος παρούσα στην έναρξη του Μαραθωνίου.

«Το μήνυμα είναι ένα, για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία, πιο ανθρώπινο, χωρίς αυτές τις προκλήσεις. Άρα τρέχουμε, αθλούμαστε και προσφέρουμε εκεί που μπορούμε και χαίρομαι που ο κόσμος στηρίζει αυτές τις προσπάθειες» είπε η κυρία Δημητρίου δίδοντας συγχαρητήρια σε διοργανωτές και εθελοντές.

Παρουσία κόσμου παρά τη βροχή!

«Είμαι ενθουσιασμένος με την προσέλευση του κόσμου, είχαμε ρεκόρ συμμετοχών φέτος. Μας φόβισε λίγο ο καιρός αλλά ο κόσμος αψήφισε τη βροχή, φαίνεται ο κόσμος ενθουσιάζεται με τέτοιου είδους εκδηλώσεις» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Σπύρος Σπύρου, Πρόεδρος του ΔΣ της διοργάνωσης και της Eleven Blue Events.

Ο κύριος Σπύρου μίλησε για μια γιορτή αθλητισμού, στήριξης του συνανθρώπου και προσφοράς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network