MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θέματα της επαρχίας Αμμοχώστου έθεσε η ΤΕΒΕΑ στον Υπουργό Μεταφορών

Advertisement

Sponsored by exness

Θέματα που αφορούν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έθεσε κατά τη διάρκεια συνάντησης της με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, αντιπροσωπεία της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ)

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι «μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η ανάγκη δημιουργίας αγκυροβολίων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για αποβίβαση – επιβίβαση επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια, αλλά και σημείων πρόσδεσης μικρών σκαφών για την πρόσβαση επισκεπτών από θαλάσσης. Ακόμα συζητήθηκε το θέμα του καθεστώτος ενοικίασης οχημάτων αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στην επαρχία Αμμοχώστου».

Advertisement

Στα πλαίσια του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της επαρχίας Αμμοχώστου «η αντιπροσωπεία της ΤΕΒΕΑ εισηγήθηκε τη δημιουργία και προστασία καταδυτικών σημείων και την ανάθεση οδικών έργων στις τοπικές αρχές, με τον Υπουργό Μεταφορών να αναφέρει ότι μελετάται ήδη το συγκεκριμένο θέμα. Ακόμα συζητήθηκε η ανάγκη, όπως οι σχεδιασμοί έργων στην επαρχία Αμμοχώστου να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της, αλλά και τον τουριστικό της χαρακτήρα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι η εταιρεία «ανέφερε στον Υπουργό και τους λειτουργούς του Υπουργείου ότι η ανάθεση δημοσίων έργων με μοναδικό κριτήριο την οικονομική προσφορά, δημιουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις πολλά προβλήματα και θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να εισαχθούν στα κριτήρια και η αξιοπιστία του κάθε εργολάβου».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης «θέματα που αφορούν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Κύπρου που εξυπηρετούν τόσο το επιβατικό κοινό, αλλά και τους τομείς της βιομηχανίας και του εμπορίου. Η αντιπροσωπεία της Εταιρείας κατέθεσε συγκεκριμένη εισήγηση για τη δημιουργία μόλου εξυπηρέτησης για τους τομείς της βιομηχανίας και του εμπορίου».

Ταυτόχρονα ζητήθηκε «η ενίσχυση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών που προσφέρει το Υπουργείο στην Επαρχία Αμμοχώστου και ιδιαίτερα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών στο οποίο παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω υποστελέχωσης του τμήματος καθώς και η απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης των Αδειών Οδικής Χρήσης (ΑΟΧ) τύπου Γ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network