MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κοντά στα 100 τα υποστατικά που επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία στη Λεμεσό (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζουν να μετρούν ζημιές στη Γερμασόγεια – Μέχρι τις 19:00 επιδιόρθωση των ζημιών, λέει η ΑΗΚ – Το μήνυμα του Δημάρχου για πληγέντες και αποκατάσταση ζημιών – Κοντά στα 100 τα υποστατικά που επηρεάστηκαν

Επί ποδός παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών στη Γερμασόγεια από νωρίς το πρωί.

Advertisement

Κάτοικοι μετρούν ζημιές από το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων που προκάλεσε καταστροφή σε σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες.

Κάτοικοι της περιοχής που βίωσαν τα ακραία φαινόμενα αναφέρουν πως ήταν θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Ένας κάτοικος της περιοχής υπέστη ακρωτηριασμό άκρων, όταν πόρτα του έκλεισε το χέρι, στην προσπάθεια του να δει την κατάσταση που επικρατούσε.

Για τις ζημιές ενημερώθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και διαβεβαίωσε ότι εκεί και όπου πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις, το κράτος θα σταθεί αρωγός.

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ευχαριστεί δημόσια «εκ μέρους όλης της Γερμασόγειας όλες τις υπηρεσίες (Αστυνομία, Πολιτική Άμυνα, Πυροσβεστική, Επαρχιακή Διοίκηση), που από την πρώτη στιγμή, στις 3:30 τα ξημερώματα, μας βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών από την πρωτοφανή θεομηνία».

Ο κ. Ξυδιάς, ευχαριστεί επίσης τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος «προσέτρεξε στην πόλη μας και ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για στήριξη όσων συμπολιτών μας έχουν πληγεί».

Ο Δήμαρχος σημειώνει ότι αυτή τη ώρα συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών και παροχή βοήθειας σε όσες οικογένειες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στα σπίτια τους. «Οι σκέψεις μας είναι με τον συμπολίτη μας, ο οποίος στην προσπάθεια του να προστατεύσει τα παιδιά του, τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κόσμο της πόλης μας για την αλληλεγγύη που δείχνει, την υποδειγματική του συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και την υπομονή που έδειξε για τις αναγκαίες διορθώσεις στο οδικό δίκτυο» σημειώνει.

Μέχρι τις 19:00 επιδιόρθωση των ζημιών, λέει η ΑΗΚ

Τα συνεργεία της εργάζονται αδιάκοπα από το βράδυ της Τρίτης, για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης αφού το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, άφησε εκτεταμένες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης, αναφέρει η ΑΗΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επιδιόρθωση των ζημιών προβλέπεται να επιτευχθεί στις 19.00.

Σε ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρεται επίσης πως «τα κομμένα καλώδια φέρουν ηλεκτρισμό γι’ αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μόνο κατάλληλα εκπαιδευμένοι άνθρωποι της ΑΗΚ που φέρουν όλο των απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας μπορούν να πλησιάσουν» και τονίζει ότι «απαγορεύεται να πλησιάσει οποιοδήποτε άλλο άτομο καθώς υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας».

Λόγω του ανεμοστρόβιλου, προστίθεται, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στις περιοχές Γερμασόγειας, Μουτταγιάκα, Φοινικάρια, Ακρούντα, μέρος Αγίου Αθανασίου και μέρος Παρεκκλησιάς, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι της ΑΗΚ από τη πρώτη στιγμή βρίσκονται στους χώρους που έχουν επηρεαστεί και ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών κατόρθωσαν μέχρι τις 9.30 το πρωί της Τετάρτης να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση με εναλλακτική τροφοδοσία από άλλους υποσταθμούς».

Στην περιοχή, συνεχίζει η ανακοίνωση, παραμένουν και εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για την αντικατάσταση του καταστρεμένου εξοπλισμού και επιδιόρθωση των ζημιών οι αρμόδιοι λειτουργοί της ΑΗΚ, προσθέτοντας ότι λόγω των εκτεταμένων ζημιών η αποκατάσταση γίνεται σταδιακά, επομένως οι κάτοικοι των περιοχών Πανιώτη και Γερμασόγειας θα πρέπει να θεωρούν ότι οι ηλεκτρικές τους συσκευές είναι υπό τάση, δηλαδή ότι έχουν ρεύμα.

Εξηγεί ακόμα ότι το πιο πάνω αφορά τα υποστατικά και εγκαταστάσεις τα οποία υπέστησαν ζημιές λόγω του ανεμοστροβίλου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network