MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σειρά εισηγήσεων από το Κυπριακό Δίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια

Advertisement

Sponsored by exness

Η πανδημία του COVID 19 αναμένεται ότι θα πλήξει ειδικότερα τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού

Σε σειρά εισηγήσεων προβαίνει το Κυπριακό Δίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια, αναγνωρίζοντας την υγειονομική κρίση και τις προεκτάσεις της, στην οποία έχει εισέλθει ολόκληρη η υφήλιος από την πανδημία του COVID 19 και η οποία αναμένεται ότι θα πλήξει ειδικότερα τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Advertisement

Στις άμεσες προτεραιότητες είναι όπως η πολιτεία σταθεί αρωγός σε όλους τους πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη, σε όσους έχουν μείνει απροσδόκητα μακριά από την αγορά εργασίας, στα άτομα τρίτης ηλικίας, στις γυναίκες και άντρες μονογονιούς, στους φτωχούς εργαζόμενους και γενικότερα σε όλους τους πολίτες που χρειάζονται στήριξη, αναφέρεται.

Στις αναγκαίες μακροπρόθεσμες δράσεις, το Δίκτυο σημειώνει μέτρα ενίσχυσης των συστημάτων δημόσιας υγείας και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας, να συνεχιστεί η συνεργασία, ο συντονισμός και η διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων στη βάση του εξορθολογισμού των μέτρων που έχουν ληφθεί, έτσι ώστε να μην εξαιρείται καμιά ευάλωτη κοινωνική ομάδα για στήριξη και την εισαγωγή Εθνικού Κατωτάτου Μισθού, τήρηση των όρων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Παράλληλα καλεί για λήψη μέτρων για μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, οι οποίες διευρύνονται στις περιπτώσεις κρίσεων.

Αντιμετωπίζουμε ίσως την μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης εποχής και αφού η Κύπρος είχε βιώσει τις πλέον αρνητικές επιπτώσεις του κουρέματος του 2013, γνωρίζοντας ότι τα ποσοστά φτώχειας στην κορύφωση τους είχαν πλησιάσει το 30%, αναφέρει το Δίκτυο.

Η Κυβέρνηση, συμπληρώνει, έχει την ευκαιρία να οριοθετήσει τις προτεραιότητές της, οι οποίες θα πρέπει να θέσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ως το θεμέλιο αντιμετώπισης της πανδημίας, τοποθετώντας τον άνθρωπο ψηλότερα από το κέρδος και πιο συγκεκριμένα επικεντρώνοντας τις πολιτικές στις ανάγκες των μειονεκτούντων ομάδων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network