MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αύξηση περιστατικών γρίπης, ύφεση σε κορωνοϊό. «Φθάσαμε στην κορύφωση»

Advertisement

Sponsored by exness

Αύξηση περιστατικών γρίπης, ύφεση σε COVID, λέει η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας – «Φθάσαμε στην κορύφωση» – Έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης το 11,24% – Σύσταση προς τον κόσμος να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας

Αύξηση παρατηρείται στα περιστατικά λοιμώξεων και ιδιαίτερα της γρίπης Α και Β, ενώ έχουν γίνει 39 εισαγωγές στα δημόσια νοσηλευτήρια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Ελισάβετ Κωνσταντίνου, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ύφεση για τα περιστατικά COVID αυτή την περίοδο.

Advertisement

«Γενικά είχαμε αύξηση στις εισαγωγές από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Τα περισσότερα περιστατικά ήταν γρίπης, μετά έρχονται αριθμητικά τα περιστατικά COVID και το RSV είναι τελευταίο», είπε.

Είναι μια εικόνα, σημείωσε, την οποία αναμέναμε ότι θα τη δούμε.

«Υπήρχαν γύρω στις 39 εισαγωγές γρίπης την προηγούμενη εβδομάδα. Γενικά υπάρχει μια αύξηση των αναπνευστικών ιώσεων αλλά οι περισσότερες είναι περιστατικά γρίπης Α και Β. Είναι περίπου στα ίδια τα ποσοστά με πέρσι», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης το 11,24% του πληθυσμού κι έχουν χορηγηθεί πάνω από 100 χιλ. εμβόλια γρίπης.

Υπάρχει μια αύξηση προς το παρόν, σημείωσε, όταν θα αρχίσουν τα περιστατικά να μειώνονται τότε θα πούμε ότι φθάσαμε στην κορύφωση.

Σε σχέση με τα περιστατικά COVID, η κ. Κωνσταντίνου είπε πως υπάρχει ύφεση αυτή την περίοδο.

«Για την προηγούμενη εβδομάδα 5-11 Φεβρουαρίου υπήρξε περαιτέρω μείωση στο ποσοστό θετικότητας και στον αριθμό των κρουσμάτων, συγκεκριμένα ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 809 και το ποσοστό θετικότητας έχει περιοριστεί στο 0,9%. Κατ΄ επέκταση έχουν μειωθεί και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η μείωση η οποία είχαμε ήταν σχεδόν σε όλες τις ηλικίες», πρόσθεσε.

Η κ. Κωνσταντίνου συνέστησε όπως ο κόσμος συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα οποία είναι τα ίδια για όλες τις αναπνευστικές ιώσεις, δηλαδή είναι η προσωπική ατομική υγιεινή των χεριών, οι αποστάσεις, οι μάσκες, ο περιορισμός στο σπίτι όταν υπάρχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και COVID.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network