MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προτάσεις από ΑΚίΔΑ για τη σχολική βία και παιδική παραβατικότητα 

Advertisement

Sponsored by exness

Ανησυχίες και προτάσεις από ΑΚίΔΑ για τη σχολική βία και παιδική παραβατικότητα 

Advertisement

Η ΑΚίΔΑ καταθέτει ανησυχίες, διαπιστώσεις και προτάσεις της για τη σχολική βία και παιδική παραβατικότητα και μεταξύ άλλων αναφέρει  ότι το Δημόσιο Σχολείο να επικρίνεται, κατακρίνεται και απαξιώνεται και ταυτόχρονα παραμένει χωρίς υποστήριξη στην ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων.

Προσθέτει ότι οι οργανωμένοι γονείς της Δημόσιας Εκπαίδευσης ζητούν την κεφαλή των εκπαιδευτικών επί πίνακι αντί να ασκούν ουσιαστική, και όχι λογοτεχνίζουσα, φραστική πίεση στο Κράτος και στα Κόμματα για αλλαγή πολιτικής και στη βασική πηγή του προβλήματος, της οικογένειας.

Σύμφωνα με την ΑΚίΔΑ τα παιδιά, μαθητές της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που έχουν ανάγκη εξειδικευμένης αγωγής και στήριξης, παραμένουν αβοήθητα και οδηγούνται στο χάος της κυπριακής κοινωνίας αδύναμα να βρουν τον εαυτό τους.

Η σχολική αποτυχία, ως καίριος παράγοντας της αποκλίνουσας συμπεριφοράς ενισχύεται όλο και περισσότερο από την αριθμολατρεία που προωθείται, αντί της αναβάθμισης των υποτυπωδώς εφαρμοσμένων σήμερα μέτρων μαθησιακής στήριξης παιδοκεντρικού χαρακτήρα για τους αλλόγλωσσους, για τα παιδιά με ρίσκο αναλφαβητισμού, για αυτά με μαθησιακές δυσκολίες, αναφέρει περαιτέρω.

Η ΑΚίΔΑ εισηγείται όπως η ΠΟΕΔ απαιτήσει επικαιροποίηση της Πρότασης Καπαρδή του 2009 και εφαρμογή της, εμπλουτισμό εργαλείων διαχείρισης των φαινομένων από πλευράς σχολείου, εκπόνηση παρεμβατικών προγραμμάτων προς και πάνω στις αιτίες που γεννούν το φαινόμενο, ενίσχυση των υποστηρικτικών προς το σχολείο πολιτικών, υπηρεσιών και δομών, ενίσχυση των δυνατοτήτων της διοίκησης των σχολείων για λήψη μέτρων και παρεμβατικών ενεργειών.

Επιβάλλεται στα θεσμικά πλαίσια των Επαρχιακών Συνελεύσεων και της Παγκύπριας Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ  να γίνει ουσιαστικός διάλογος επί των ανακοινώσεων για την προώθηση του κρίσιμου αυτού θέματος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network