MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παροχή φροντίδας σε συγγενείς συζήτησε με Υφυπουργό Πρόνοιας η Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων

Advertisement

Sponsored by exness

Την παροχή φροντίδας σε συγγενείς συζήτησε με Μαριλένα Ευαγγέλου η Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων

Τρόπους για εφαρμογής της εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για παροχή φροντίδας σε γονείς και συζύγους πεσόντων και αγνοουμένων συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν το προεδρείο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

Advertisement

Σε ανακοίνωση της η Οργάνωση υπενθυμίζει πως σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου διευρύνονται τα κριτήρια για τους δικαιούχους παθόντες που έχουν ανάγκη φροντίδας ώστε να μην λαμβάνονται υπόψη χρηματοοικονομικά στοιχεία (καταθέσεις) μέχρι €20.000 και ετήσιο οικογενειακό εισόδημά μέχρι €23.000.

Όπως σημειώνεται, στους δικαιούχους μπορεί να παρέχεται είτε επίδομα μερικής κατ’ οίκον φροντίδας, είτε επίδομα πλήρους κατ’ οίκον φροντίδας, είτε μέρος των τροφείων για ιδρυματική φροντίδα.

Το επίδομα φροντίδας θα παραχωρείται στους δικαιούχους από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ειδικό έντυπο αίτησης για τους Παθόντες μπορεί να εξασφαλισθεί από την ιστοσελίδα της ΥΔΕΠ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται σε οποιοδήποτε γραφείο της Εξυπηρέτησης Επιδομάτων Πρόνοιας παγκύπρια ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών τηλ. 80002000 (επιλογή 2).

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται ή να αποτείνονται στο τηλεφωνικό Κέντρο 1450.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network