MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απαράδεκτη η ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ, λέει ο Ελεγκτής για επίδομα γραμματέως

Advertisement

Sponsored by exness

«Αν έχουν δοθεί ποσά που υπερβαίνουν την πραγματική δαπάνη των αξιωματούχων, τότε θα ενημερώσουμε την Αρχή κατά της Διαφθοράς»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία αναφέρει ότι είναι νόμιμο το επίδομα γραμματέως σε Προέδρους και δεν προκρίνεται επιστροφή ποσού όπως είχε δείξει έρευνα του πρώτου.

Advertisement

«Ο Νόμος είναι σαφής για το επίδομα γραμματέως. Ομοίως σαφής είναι ο Νόμος 38(Ι)/2014 για την ευθύνη κάθε ελέγχοντα λειτουργού για την ορθότητα πληρωμών», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σε ανάρτησή του στο «X» o Γενικός Ελεγκτής γράφει «Ο Νόμος είναι σαφής για το επίδομα γραμματέως . Ομοίως σαφής είναι ο Νόμος 38(Ι)/2014 για την ευθύνη κάθε ελέγχοντα λειτουργού για την ορθότητα πληρωμών. Θεωρούμε την ανακοίνωση του ΥΟ απαράδεκτη. Ωστόσο, η ΕΥ εξέφρασε την ελεγκτική της γνώμη και εκεί τερματίζεται η αρμοδιότητά της. Στις 2/5 θα προβούμε σε έλεγχο για το μήνα Απρίλη. Αν έχουν δοθεί ποσά που υπερβαίνουν την πραγματική δαπάνη των αξιωματούχων, τότε θα ενημερώσουμε την Αρχή κατά της Διαφθοράς ώστε να εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν αδικήματα κατάχρησης εξουσίας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network