MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι προοπτικές ΦΑ στη Μεσόγειο σε συνεδρίαση Συμβουλευτικής Επιτροπής του EMGF

Advertisement

Sponsored by exness

Σύμφωνα με τη ΡΑΕΚ, έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις, ανταλλάχθηκαν γνώμες, γνώσεις και αναλύσεις σχετικά με την τρέχουσα και την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη ζήτηση φυσικού αερίου στη Μεσόγειο

Οι βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές του φυσικού αερίου στην περιοχή της Μεσογείου συζητήθηκαν στην 5η Συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ρυθμιστικών Αρχών (Regulatory Authority Advisory Committee – RAAC), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των Προέδρων και εκπροσώπων των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών από τις Χώρες Μέλη του Φόρουμ Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (East Mediterranean Gas Forum – EMGF).

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΡΑΕΚ, ο Γενικός Γραμματέας του EMGF, Osama Mobarez, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του EMGF, Eng. Alaa Hagar και ο Αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ρυθμιστικών Αρχών RAAC, Δρ. Ανδρέας Πουλλικκάς, τόνισαν τη σημασία της διατήρησης συλλογικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας του τομέα του φυσικού αερίου για τη διασφάλιση ενός ανθεκτικού και ευημερούντος μέλλοντος στην περιοχή της Μεσογείου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι βλέψεις των χωρών μελών του EMGF, με επίκεντρο τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές καθώς και τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές φυσικού αερίου στην περιοχή της Μεσογείου. Σύμφωνα με τη ΡΑΕΚ, έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις, ανταλλάχθηκαν γνώμες, γνώσεις και αναλύσεις σχετικά με την τρέχουσα και την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη ζήτηση φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

“Η ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν αναπόσπαστο μέρος της διαμόρφωσης των μεσοπρόθεσμων συστάσεων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας ισχυρής και ακμάζουσας διασυνδεδεμένης περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου και εμπορικού κόμβου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η ΡΑΕΚ προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για την πρόοδο σε θέματα που εστιάζουν σε έργα περιφερειακής ολοκλήρωσης. Εξετάστηκε συλλογικά το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων, διασφαλίζοντας την ευθυγράμμιση με τους στρατηγικούς στόχους και τα ρυθμιστικά ορόσημα και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα των προσεχών συναντήσεων και εργαστηρίων, θέτοντας τις βάσεις για συνεχή διάλογο και ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ρυθμιστικών Αρχών RAAC.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με καταληκτική τοποθέτηση από τον Δρ. Ανδρέα Πουλλικκά, Πρόεδρο της ΡΑΕΚ και Αντιπρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ρυθμιστικών Αρχών RAAC, ο οποίος ανέφερε ότι η επιτυχία της συνάντησης αποτελεί απόδειξη της δύναμης της συνεργασίας. “Η αφοσίωσή σας και η τεχνογνωσία σας, όχι μόνο έχουν εμπλουτίσει τις συζητήσεις μας, αλλά είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού τοπίου της περιοχής της Μεσογείου. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Ρυθμιστικών Αρχών RAAC ανυπομονεί να αξιοποιήσει τη δυναμική που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, συνεχίζοντας την προώθηση του διαλόγου, την ανταλλαγή γνώσεων και την ώθηση θετικών αλλαγών στο ρυθμιστικό περιβάλλον. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον για τον ενεργειακό τομέα” είπε.

Υπό το φως των πολυάριθμων σημαντικών ανακαλύψεων φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τα τελευταία δέκα χρόνια, το Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (East Mediterranean Gas Forum «EMGF»), ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και έκτοτε εξελίχθηκε σταδιακά στο πιο διάσημο Φόρουμ Αερίου στην περιοχή της Μεσογείου. Οι χώρες μέλη του EMGF είναι επί του παρόντος η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη και παρατηρητές της είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των αντίστοιχων Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας και Φυσικού Αερίου κάθε μέλους του EMGF και να μοιραστούν την εμπειρία τους συμβάλλοντας στην εναρμόνιση των κανονισμών και των πολιτικών εμπορίου και προμήθειας φυσικού αερίου σε περιφερειακό επίπεδο, η Συμβουλευτική Επιτροπή Ρυθμιστικών Αρχών («RAAC») ιδρύθηκε υπό την ομπρέλα του EMGF.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network