MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η συνάντηση με την ΡΑΕΚ δεν αφορούσε την τιμολόγηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑΗΚ

Advertisement

Sponsored by exness

«Oι τιμές των ρύπων για καλή μας τύχη έχουν μειωθεί αισθητά»

Η συνάντηση με την ΡΑΕΚ έγινε σήμερα το πρωί κι αφορούσε τις γεννήτριες για τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στη Δεκέλεια και όχι την τιμολόγηση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου. Ανακοίνωσε επίσης ότι χθες το ΔΣ της ΑΗΚ ενέκρινε την προαγορά ακόμη 10% των αναγκών σε καύσιμα για την χρονιά, επιπλέον του 10% που έχει ήδη αγοραστεί.

Advertisement

Απαντώντας σε ερώτηση για την συνάντηση με τη ΡΑΕΚ, μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΑΚΕΛ στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Πέτρου είπε ότι η συνάντηση με την ΡΑΕΚ έγινε «για να μπορέσει να εξηγήσει ο ένας στον άλλο τις ανάγκες μας, που είναι η αδειοδότηση προς την Αρχή για να μπορέσει να προχωρήσει με την αγορά των δύο μεγάλων γεννητριών που χρειαζόμαστε για την Δεκέλεια. Αυτός ήταν ο λόγος της σημερινής μας συνάντησης».

Ερωτηθείς εάν αυτός ήταν και ο μονός λόγος της συνάντησης, απάντησε: «ο μόνος». Σε σχόλιο ότι δημοσιεύματα στα ΜΜΕ έγραφαν πως επρόκειτο να συζητηθούν οι αυξήσεις ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ είπε ότι το θέμα της τιμολόγησης δεν συζητήθηκε καθόλου, «γι αυτό και τελειώσαμε νωρίς». Υπέβαλαν, ανέφερε, τις εισηγήσεις τους προς την ΡΑΕΚ κι αναμένουν τις απαντήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής εντός των ημερών, ίσως και εντός της εβδομάδας.

Δεν θα έχουν, συνέχισε, συνάντηση με την ΡΑΕΚ για το θέμα της διατίμησης, εξηγώντας ότι η ΑΗΚ δεν μπορεί να αποφασίσει για αύξηση ή μείωση στην τιμολόγηση, αυτή η απόφαση προέρχεται από την ΡΑΕΚ και ό,τι αυτή αποφασίσει η Αρχή έχει υποχρέωση να την εφαρμόσει.

Για μέτρα που θα οδηγήσουν στην μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Πέτρου είπε ότι το κόστος καθορίζεται από τις τιμές των καυσίμων και των ρύπων, σημειώνοντας ότι «οι τιμές των ρύπων για καλή μας τύχη έχουν μειωθεί αισθητά». Προχώρησαν, δήλωσε, στην προαγορά μικρών ποσοτήτων ώστε «εάν ανέβουν οι τιμές να έχουμε ένα μείγμα μιας καλύτερης τιμής» αγόρασαν ήδη, είπε, το 10% των αναγκών της Αρχής για το τρέχον έτος και χθες, το ΔΣ ενέκρινε την αγορά «ακόμη τόσο», δηλαδή άλλο 10%, «ώστε να επωφεληθούμε αυτής της μείωσης η οποία μπορεί να είναι προσωρινή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network