MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Επ. Ισότητας των Φύλων και ΚΕΒΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Επ. Ισότητας των Φύλων και ΚΕΒΕ

Μνημόνιο Συνεργασίας, με στόχο την προαγωγή της Ισότητας, μεταξύ γυναικών και ανδρών στον τομέα της απασχόλησης, υπέγραψαν την Πέμπτη, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Τζόζη Χριστοδούλου και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση με την υπογραφή του Μνημονίου, το ΚΕΒΕ και το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, με εγκαινιάζουν μια παραγωγική και στρατηγική συνεργασία, αξιοποιώντας τις εμπειρίες τους και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να υλοποιήσουν κοινές δράσεις και ενέργειες, που στόχο έχουν την προαγωγή της Ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στην απασχόληση, με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Η κ. Χριστοδούλου δήλωσε πως στον επιχειρηματικό κόσμο οι γυναίκες επιχειρηματίες, συχνά, αντιμετωπίζουν πολλαπλές έμφυλες προκλήσεις, για να ραγίσουν γυάλινες οροφές και να βρεθούν στην ορατότητα του επιχειρηματικού κόσμου. Πρόσθεσε πως δεν είναι τυχαίο που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εξέδωσαν οδηγία, που αφορά στη βελτίωση της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων σε διευθυντικές θέσεις των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών και την οποία θα πρέπει να μεταφέρει και η Κύπρος στο εθνικό της δίκαιο.

Χαιρέτισε επίσης, τη δημιουργία Δικτύου Γυναικών ICC, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ και με τις οποίες έχει αρχίσει συζήτηση για τους τρόπους συνεργασίας με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων.

Ο κ. Αγκαστινιώτης, επαναβεβαίωσε την πάγια στήριξη του ΚΕΒΕ προς τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της ως κλειδί για τη μείωση της ανεργίας και την προαγωγή της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, αλλά παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά μας για την επίτευξη ίσης εκπροσώπησης των γυναικών στην επιχειρηματική κοινότητα. Επιπλέον, επισήμανε τη σημασία της καταπολέμησης των προκαταλήψεων και των στερεότυπων για το ρόλο της γυναίκας, καθώς και της ανισότητας στις αμοιβές.

Επισημαίνεται ότι η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της αφοσίωσης του ΚΕΒΕ στα θέματα της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Με αυτήν τη συνεργασία, σημειώνεται, αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ισότιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για όλους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network