MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λύπη εκφράζει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τη μη πραγματοποίηση προσκυνήματος σε τζαμί στη Δένεια

Advertisement

Sponsored by exness

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση – Σε ανακοίνωσή του του «υπουργείο εξωτερικών» των κατεχομένων αναφέρει ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Δένεια από πρώην κατοίκους της και το προσκύνημα, ακυρώθηκε επειδή η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν έδωσε την άδειά της

Advertisement

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη τέλεση θρησκευτικών καθηκόντων Τουρκοκυπρίων σε τέμενος στη Δένεια.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ «παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με όλες τις κοινότητες για να διευκολύνουμε τις θρησκευτικές παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε μελλοντικής τέλεσης θρησκευτικών καθηκόντων που τυχόν να προγραμματιστεί στο τζαμί της Δένειας».

Επαναλαμβάνει παράλληλα την αμέριστη υποστήριξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στις δικοινοτικές δραστηριότητες και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της λατρείας, σε όλο το νησί.

Σε ανακοίνωσή του του «υπουργείο εξωτερικών» των κατεχομένων αναφέρει ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Δένεια από πρώην κατοίκους της και το προσκύνημα, ακυρώθηκε επειδή η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν έδωσε την άδειά της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δόθηκαν όλα τα πιστοποιητικά που ζητήθηκαν από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και έγινε ακόμα και συνάντηση με τον οδηγό του λεωφορείου που θα μετέφερε τους Τ/κ στη Δένεια.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συνεχίζει το “υπουργείο”, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ναρκοθετημένη περιοχή στο τμήμα του δρόμου που βρίσκεται στην “τδβκ” και δεν έλαβε προφορική διαβεβαίωση από το «υπουργείο» ότι δεν υπάρχουν νάρκες, αλλά γραπτή.

“Σε αυτό το πλαίσιο, παρόλο που ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ μας ενημέρωσε ότι οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι της Δένειας θα ικανοποιηθούν με την επίσκεψη, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ τους αγνόησε όλους και χθες το βράδυ, δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα της εκδήλωσης ήταν ακατάλληλο και δεν έδωσε άδεια εισόδου στην ουδέτερη ζώνη για έναν λόγο που δεν έχει νόημα και είναι αβάσιμος», δήλωσε το «υπουργείο».

Από την άλλη, προσθέτει η ανακοίνωση, ο Ε/κ τέλεσαν λειτουργίες σε 4 διαφορετικά σημεία στην ουδέτερη ζώνη χωρίς οποιαδήποτε άδεια και έλεγχο.

Το «υπουργείο» ισχυρίζεται ότι η ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο δεν αντιμετωπίζει δίκαια τις δύο πλευρές, απογοητεύει τους Τ/κ και παραβιάζει τους όρους εντολής της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network