MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σιντίκ: Κάθε κράτος δικαιούται να έχει απόψεις, αλλά το ΣΑ αποφασίζει για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Advertisement

Sponsored by exness

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο ΚΥΠΕ – Σχολίασε τη χθεσινή δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών

Advertisement

Είναι δικαίωμα κάθε κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών να έχει τις δικές του απόψεις, αλλά η ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) είναι θέμα για το οποίο αποφασίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επέκρινε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, υποστηρίζοντας ότι δεν συνάδει με τις τελευταίες εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ και προδικάζει το αποτέλεσμα των επαφών της απεσταλμένης του Τζέιν Χολ Λουτ.

«‘Ολες οι αποφάσεις σε σχέση με τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, λαμβάνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Κάθε κράτος μέλος έχει το δικαίωμα να έχει τις δικές του απόψεις για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», είπε ο κ. Σιντίκ.

Στο μεταξύ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ η οποία είναι προγραμματισμένο να φθάσει στην Κύπρο το βράδυ του Σαββάτου θα συναντηθεί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ την Κυριακή το πρωί, πριν τις ανακοινωθείσες συναντήσεις της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και μετά την ολοκλήρωσή τους, δηλαδή την Κυριακή το βράδυ. Η αναχώρησή της κ. Λουτ από το νησί είναι προγραμματισμένη για αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network