MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κλείνουν θέμα αποζημίωσης με ΟΑΥ και πάνε σε εκλογές οι φαρμακοποιοί

Advertisement

Sponsored by exness

Εξετάζουν πρόταση ΟΑΥ την Πέμπτη οι φαρμακοποιοί – Θετικός για επανεκτίμηση του προϋπολογισμού για το 2023 ο Οργανισμός – Δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή για την Προεδρία η Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ – Αφήνει το πηδάλιο του Συλλόγου μετά από 3 θητείες

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Advertisement

Τελειώνει αυτή την εβδομάδα η διορία που έδωσαν οι φαρμακοποιοί στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, για να φέρει ενώπιον τους μια πρόταση που να τους ικανοποιεί μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τις υπερσυνταγογράφησεις φαρμάκων από γιατρούς, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιώσουν το 2022.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, οι φαρμακοποιοί ανέστειλαν την απόφαση τους για λήψη μέτρων μέχρι ο Οργανισμός να επεξεργαστεί το μοντέλο διαχείρισης της αποζημίωσης των φαρμακοποιών και να τους υποβάλει νέα πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, ο Παγκύπριος Σύλλογος Φαρμακοποιών θα συνέλθει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να λάβει την πρόταση από τον ΟΑΥ και ακολούθως τα να αποφασίσουν αν τους ικανοποιεί αυτή ή αν θα εξετάσουν εκ νέου τη λήψη μέτρων.

Όπως μας μετέφερε αρμόδια πηγή από τον ΟΑΥ, από την πλευρά του ο Οργανισμός έχει μελετήσει τα αιτήματα των φαρμακοποιών και εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν αναπροσαρμογές στον προϋπολογισμό τους για το 2023, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να επιστρέψει και να καταβάλει τις όποιες ζημιές προέκυψαν το 2022, από τις υπερσυνταγογράφησεις φαρμάκων.

Μιλώντας στη Cyprus Times, η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ, ανέφερε πως «εμείς αναμένουμε μια πρόταση από τον ΟΑΥ για να δούμε πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα (υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων), με ένα μοντέλο αποζημίωσης των φαρμακείων».

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ΟΑΥ δεν προτίθεται να επιστρέψει στις ζημιές του 2022, η κυρία Ισσέγιεκ είπε πως «έγινε γνωστό ότι δεν μπορούν να δώσουν αναδρομικά αλλά εμείς αναμένουμε κάτι καλύτερο για το 2023. Εάν η πρόταση για τον προϋπολογισμό του 2023 θα μας ικανοποιήσει θα το συζητήσουμε».

Σε ρυθμούς εκλογών οι φαρμακοποιοί

Απ’ εκεί και πέρα, ο Παγκύπριος Σύλλογος Φαρμακοποιών κινείται σε ρυθμούς εκλογών, με την κυρία Ισσέγιεκ να αποκαλύπτει στη Cyprus Times πως μετά από 3 θητείες στο πηδάλιο του Συλλόγου, δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή της στην Προεδρία.

Η κυρία Ισσέγιεκ εξήγησε πως ήδη έχουν αλλάξει τα τοπικά συμβούλια στις πόλεις 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Παγκύπριου Συλλόγου Φαρμακοποιών.

Ερωτηθείσα αν θα διεκδικήσει επανεκλογή η κυρία Ισσέγιεκ, απάντησε πως έχει εκλεγεί ως μέλος του συμβουλίου της Λευκωσίας, «αλλά δεν θα διεκδικήσω ξανά την Προεδρία διότι θεωρώ ότι μετά από 3 θητείες θα πρέπει να υπάρξει ανανέωση. Θεωρώ ότι πάντα η ανανέωση βοηθά».

«Κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει και δια νόμου (για περιορισμό στις θητείες)», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία για ανάδειξη του νέο Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου, η κυρία Ισσέγιεκ εξήγησε πως «αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία του Παγκύπριου Συλλόγου Φαρμακοποιών, οι 26 εκπρόσωποι που θα εκλεγούν στο Δ.Σ. θα καταρτιστούν σε σώμα και θα αναδείξουν το νέο ή τη νέα Πρόεδρο».

Διευκρίνισε δε πως τη δεδομένη στιγμή δεν επικεντρώνονται στις εκλογές, αλλά στην πρόταση του ΟΑΥ. «Αμέσως μετά την πρόταση θα συνέλθει το Συμβούλιο και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», υπογράμμισε καταληκτικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network