MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κλειδώνει» τριπρόσωπο η Ιερά Σύνοδος. Σάββατο θα γνωρίζουμε νέο μητροπολίτη Πάφου

Advertisement

Sponsored by exness

Παρακάθεται σήμερα η Ιερά Σύνοδος για να επικυρώσει το τριπρόσωπο για νέο μητροπολίτη Πάφου – Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος απαρτίζουν το τριπρόσωπο του κόσμου – Προτείνουν Σάββατο για διαδικασία ψηφοφορίας από την Ιερά Σύνοδο – Ποιος είναι το φαβορί και πότε αναμένεται η χειροτονία

Τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στην Ιερά Σύνοδο η οποία παρακάθεται στις 10 το πρωί με σκοπό την επικύρωση του τριπρόσωπου μετά την ψηφοφορία του λαού για ανάδειξη του νέου μητροπολίτη Πάφου.

Advertisement

Η Ιερά Σύνοδος καλείται όπως πληροφορείται η Cyprus Times να εξετάσει μία ένσταση που υποβλήθηκε στον έφορο εκλογών Γιάννη Χαριλάου από πλευράς του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου, ενώ αναμένεται να επικυρωθεί στη συνέχεια το τριπρόσωπο από τις ψήφους του λαού. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατατεθεί πρόταση, ώστε η διαδικασία ψηφοφορίας να γίνει το Σάββατο, αφού προηγηθεί της Ιεράς Συνόδου και θεία λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής το τριπρόσωπο απαρτίζουν o Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, ενώ εκτός «μάχης» έμεινε ο Καρπασίας Χριστοφόρος.

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πάφου ο οποίος έλαβε ποσοστό 50,01% από την κάλπη, είναι και το φαβορί στην Ιερά Σύνοδο. Τον Τυχικό Βρυώνη, αναμένεται να εμπιστευτεί και η πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου, όπως αναφέρουν κύκλοι από την εκκλησία.

Πάντως, η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Πάφου αναμένεται να γίνει στο πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, με τις επικρατέστερες ημερομηνίες να είναι είτε στις 11, είτε στις 12 του επόμενου μήνα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network