MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μέχρι αύριο οι ενστάσεις για Μητροπολίτη Πάφου και Πέμπτη η Ιερά Σύνοδος

Advertisement

Sponsored by exness

Την Πέμπτη αναμένεται να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για την επικύρωση τριπροσώπου – Θα μελετήσει πρώτα τυχόν ενστάσεις

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος σε προγραμματισμένη συνεδρία προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα για το τριπρόσωπο.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Εκκλησία της Κύπρου, η περίοδος ενστάσεων λήγει την 22α Φεβρουαρίου 2023, στη 1.00 μ.μ. Ακολούθως, θα προχωρήσουν στην επίσημη ενημέρωση του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου και της Ιεράς Συνόδου για τα αποτελέσματα και με τις ενστάσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας αφού η Ιερά Σύνοδος δει το αποτέλεσμα, μελετά τις ενστάσεις και καθορίζει το τριπρόσωπο. Όπως αναφέρει το καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου “εντός τριών ημερών από τις εκλογές δύναται οποιοσδήποτε να υποβάλει στην Ιερά Σύνοδο ενστάσεις επί της εκλογικής διαδικασίας και εντός πέντε ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας η Ιερά Σύνοδος συγκαλείται και προχωρά στην επικύρωση των αποτελεσμάτων και κατάρτιση του τριπροσώπου”.

Με βάση τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής o Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος απαρτίζουν το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα αναδείξει τον επόμενο Μητροπολίτη Πάφου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου. Εκτός έμεινε ο Καρπασίας Χριστοφόρος.

Σημειώνεται πως ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πάφου έλαβε 6.664 ψήφους και ποσοστό 50,01%. Ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής Απόστολου Βαρνάβα, ο οποίος εξασφάλισε 3.996 ψήφους και ποσοστό 29,99% και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, με 1.942 ψήφους και ποσοστό 14,57%.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network