MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Kενά και παραλείψεις στην εφαρμογή νόμου για ορθοστασία, λέει η ΓΓ ΠΕΟ

Advertisement

Sponsored by exness

Kενά και παραλείψεις στην εφαρμογή νόμου για ορθοστασία δηλώνει ότι εντοπίζει η ΠΕΟ και καλεί το Υπουργείο Εργασίας σε αποτελεσματικότερους ελέγχους

Η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, επικεφαλής αντιπροσωπείας, εγκαινίασε τη Δευτέρα εκστρατεία ενημέρωσης με αφορμή την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και επισκέφθηκε καταστήματα του λιανικού εμπορίου στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου.

Advertisement

Σε δηλώσεις ανέφερε ότι η ΠΕΟ έχει εντάξει μια ειδική θεματική για επαφή με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, επισημαίνοντας ότι κατά κύριο λόγο οι εργαζόμενοι είναι γυναίκες.

Στόχος αυτής της εκστρατείας, είπε, είναι να αναδείξουμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο κλάδος με τις πολλές ώρες εργασίας, το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι είναι συνδικαλιστικά απροστάτευτοι και έχουν μόνο μίνιμουμ δικαιώματα, να ενημερώσουμε για τη νέα νομοθεσία για την ορθοστασία και την ανάγκη αυτή να εφαρμοστεί.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας για αποτελεσματικούς ελέγχους σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα τη νομοθεσία για την ορθοστασία. Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα από το Δεκέμβρη που ψηφίστηκε η νομοθεσία είναι ότι υπάρχουν κενά και παραλείψεις, δεν εφαρμόζεται επαρκώς η νομοθεσία και εμάς στόχος μας δεν είναι απλά να ψηφίζονται οι νομοθεσίες, αλλά να εφαρμόζονται», ανέφερε.

Η ΓΓ της ΠΕΟ είπε επίσης ότι έχει αποδειχθεί στην πράξη πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ρύθμισης των δικαιωμάτων αυτών των εργαζομένων είναι μέσα από την οργάνωση και κλαδική συλλογική σύμβαση.

«Αυτή η εκστρατεία είναι εκστρατεία ενημέρωσης και κάλεσμα αγώνα για να μπορούν οι εργαζόμενοι, και σε αυτό το τομέα, να έχουν τα δικαιώματα, τα οποία είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους δώσει για να έχουν κλαδική συλλογική σύμβαση», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network