MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ημερίδα για εφαρμογή Ευρωπαϊκής Συμφωνίας – Πλαίσιο για την Ψηφιοποίηση από ΚΕΒΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Ημερίδα των κοινωνικών εταίρων για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας – Πλαίσιο για την Ψηφιοποίηση πραγματοποίησε το ΚΕΒΕ την Παρασκευή, σε συνεργασία με τα Ευρωεπιμελητήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν παρουσιάσεις για την Ευρωπαϊκή Συμφωνία για την Ψηφιοποίηση στην εργασία, για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία στην ψηφιακή εποχή, για την επικοινωνία με το εργασιακό περιβάλλον (όροι σύνδεσης και αποσύνδεσης) και για τη συμβουλευτική σχεδιασμού σταδιοδρομίας στην εποχή της Ψηφιοποίησης (Ψηφιακές Δεξιότητες και εξασφάλιση απασχόλησης).

Advertisement

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, στην ομιλία του τόνισε, όπως αναφέρεται, πως η τεχνολογία δεν είναι κίνδυνος ή απειλή αλλά μια μεγάλη ευκαιρία που θα πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία είναι η παράλληλη ανάπτυξη της οικονομίας, η ευημερία, η ισορροπία – σταθερότητα και ομαλότητα μεταξύ των παραγόντων της κοινωνίας, ανέφερε. Επιπλέον, είπε ότι οι εργασιακές σχέσεις είναι σημαντικός πυλώνας στην ανάπτυξη της κοινωνίας και θα πρέπει να ρυθμίζονται κατάλληλα.

Όπως αναφέρει το ΚΕΒΕ, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις επί των βασικών σημείων της Συμφωνίας – Πλαίσιο, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη διασφάλιση των απαραίτητων δεξιοτήτων που απαιτούνται στην ψηφιακή εποχή, την αντιμετώπιση προκλήσεων σε πολύ συγκεκριμένα θέματα, όπως οι ψηφιακές δεξιότητες και η διασφάλιση της απασχόλησης, η τεχνητή νοημοσύνη και η εφαρμογή της Αρχής του ελέγχου από τον άνθρωπο, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η επιτήρηση καθώς και οι τρόποι σύνδεσης και αποσύνδεσης με το εργασιακό περιβάλλον.

Επιπλέον, η Συμφωνία – Πλαίσιο αναφέρεται σε προβλέψεις μέτρων που μπορούν να αξιοποιηθούν από εργοδότες και εργαζόμενους, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους και ανάλογα με τις περιστάσεις, για να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες, στην επιχειρηματική ενθάρρυνση ανάπτυξης στρατηγικών ψηφιακού μετασχηματισμού που θα υποστηρίζουν την απασχόληση και σε δέσμευση εργοδοτών και εργοδοτουμένων για ανάληψη πρωτοβουλιών και κοινών δράσεων για την επιτυχή εφαρμογή της Συμφωνίας.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των τμημάτων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι οργανωμένοι φορείς, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network