MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΗΧΗΤΙΚΟ: Χαλάρωση μέτρων μετά το 1ο δεκαπενθήμερο Μαΐου αναμένει ο Δρ. Βωνιάτης αν συνεχίσει η πτωτική τάση

Advertisement

Sponsored by exness

Αν και τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο παρουσίασαν -σύμφωνα και με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας- τις τελευταίες δύο μέρες μείωση, οι ελπίδες μόνο ότι οι αριθμοί θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν πτωτική τάση, δεν αρκούν για άρση των περιοριστικών μέτρων σύντομα. Όπως εξηγεί μιλώντας στην Cyprus Times  ο Επιδημιολόγος Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης τα μετρά θα πρέπει να αρθούν σταδιακά και φυσικά όταν αρχίσουμε να μην καταγράφουμε κανένα κρούσμα.

Της Ιώαννας Μάντζιηπα

Κληθείς να τοποθετηθεί για το πότε χρονικά θα πρέπει να αρθούν ορισμένα από το περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ μέχρι και τις 13 Απριλίου, βάσει του σχετικού διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης αναφέρει πως αυτό θα μας πάρει ακόμη ένα μήνα.

Advertisement

«Δεν αναμένω χαλάρωση των μέτρων μέσα στο Πάσχα αφού είναι σε 15 ημέρες. Πιστεύω πως αν χαλαρώσουμε τα μέτρα πολύ γρηγορά χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι ελέγχουμε πλήρως της κατάσταση, τότε θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων» τονίζει ο Δρ. Βωνιάτης.

Σημειώνει πως ο ίδιος βλέπει να έρχεται χαλάρωση των μέτρων σε σημαντικό βαθμό μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο. Μάλιστα όπως εξήγησε, για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν θα πρέπει να καταγράφεται κανένα κρούσμα τουλάχιστον για 15 ημέρες.

Σε ερώτηση μας για το ποια θα ήταν μερικά από τα μέτρα που αναμένει να αρθούν πρώτα, αναφέρει ίσως κάποιες δουλειές να αρχίσουν να δουλεύουν και πάλι. «Φυσικά δεν θα έλεγα ότι θα πρέπει να ανοίξουν σχολεία ή ακόμη και μεγάλα εμπορικά κέντρα» τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να γίνει καθώς εκεί, συνωστίζεται μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

Eξήγησε μάλιστα πως δεν θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν ούτε τα αεροδρόμια γιατί τότε και πάλι θα έχουμε ένα νέο κύμα κρουσμάτων. «Εμείς μπορεί να έχουμε ελέγχους ωστόσο όμως άλλες χώρες όχι και αυτό θα μας δημιουργούσε μπούμερανκ στην όλη κατάσταση» εξηγεί.

Καταληκτικά σημειώνει πως μέσα Ιουνίου βλέπει να αίρονται πλήρως τα μέτρα και να επανερχόμαστε σε κανονικούς μας ρυθμούς, αναφέροντας ότι όλα αυτά είναι υποθετικά και μόνο όταν εφαρμόσουμε τα μέτρα περιορισμού κατά γράμμα αυτό το διάστημα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network