MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ΠΟΕΔ έστειλε… μήνυμα. Ταλαιπωρία για γονείς-μαθητές από μονόωρη στάση

Advertisement

Sponsored by exness

Νέα εβδομάδα με 55λεπτη στάση εργασίας δασκάλων – Ταλαιπωρία για γονείς-μαθητές – «Σε συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε αναφορά για 50 παιδιά να περιμένουν στο πεζοδρόμιο» λέει στη Cyprus Times o o Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Φρίξος Ζεμπύλας – Ζητά διάλογο η ΠΟΕΔ – «Θα επαναξιολογήσει την όλη κατάσταση σε 15 μέρες» λέει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, Απόστολος Σκουρουπάτης

Με μονόωρη στάση εργασίας από τα μέλη της ΠΟΕΔ ξεκίνησε η εβδομάδα στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς να δίνουν νέο περιθώριο για ουσιαστικές λύσεις στα ζητήματα που έχουν θέσει, εκφράζοντας την ίδια στιγμή ετοιμότητα για νέες αντιδράσεις στο επόμενο διάστημα.

Advertisement

Στις τάξεις των γονέων την ίδια στιγμή επικράτησε δυσαρέσκεια για την στάση εργασίας και την ταλαιπωρία που προκλήθηκε.

Μιλώντας στην Cyprus Times, o Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Φρίξος Ζεμπύλας, ανέφερε ότι αφενός είναι κατανοητά τα προβλήματα που θέτουν οι εκπαιδευτικοί και η πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την επίλυσή τους, αφετέρου όμως ως οργανωμένοι γονείς διαφωνούν με το όποιο μέτρο κρατά τα παιδιά έξω από τις σχολικές αίθουσες.

Όπως μας ανέφερε, όλα κύλησαν ομαλά, ωστόσο υπήρξαν σημαντικά ζητήματα σε σχολείο στη Λευκωσία και στα περισσότερα σχολεία της Πάφου, όπου οι πόρτες δεν άνοιξαν μέχρι τις 8.25. «Σε συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε αναφορά για 50 παιδιά να περιμένουν στο πεζοδρόμιο» τόνισε.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ζεμπύλας, ανέφερε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα και είναι καιρός να τα αντιμετωπίσουμε. «Αν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, αρκετά από τα προβλήματα που έχουμε δεν θα υπήρχαν και θα λειτουργούσαν όλα πιο ομαλά» υπογράμμισε.

Ζητά διάλογο η ΠΟΕΔ

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔ καλεί σε διάλογο το Υπουργείο Παιδείας, «σε καμία περίπτωση η Οργάνωση δεν μηδενίζει το ό,τι έγινε μέχρι σήμερα από πλευράς ΥΠΠΑΝ και Πολιτείας», σημειώνει, για να προσθέσει «ταυτόχρονα όμως, επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Ως εκ τούτου, αναμένουμε οι εισηγήσεις και οι εκκλήσεις μας να εισακουστούν άμεσα από πλευράς ΥΠΠΑΝ προς όφελος πρωτίστως των παιδιών αλλά και της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων μας».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, Απόστολος Σκουρουπάτης, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στη συνεδρία, που έγινε την Κυριακή, αξιολόγησαν όλα όσα έκανε το Υπουργείο Παιδείας τις τελευταίες 15 μέρες τα οποία αφορούσαν τις προηγούμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, τους τρεις βασικούς άξονες που είχαν θέσει στις 20 Ιανουαρίου «και αποφασίσαμε ότι δεν μας ικανοποιούν τα όσα έγιναν, ότι μπορούσε και μπορεί να κάνει περισσότερα».

Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης η ΠΟΕΔ πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, μεταξύ 7:30 και 8:25, μονόωρη στάση εργασίας των μελών της.

«Αυτό μου μας απασχολεί είναι η διασφάλιση των μέτρων ασφάλειας στα σχολεία μας έτσι ούτως ώστε να προστατευτούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό» είπε ο κ. Σκουρουπάτης.

Είπε ότι οι τρεις άξονες αφορούν την πλήρη στελέχωση σχολείων όταν απουσιάζουν εκπαιδευτικοί, με την άμεση αποστολή αντικαταστατών με πλήρες ωράριο, έτσι ώστε να στηριχτούν και οι διευθύνσεις των σχολείων και να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας άλλα και να μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία. «Όταν απουσιάζουν εκπαιδευτικοί, τίθενται και θέματα ασφάλειας» πρόσθεσε.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την ουσιαστική λήψη μέτρων ελέγχου και προστασίας σε νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία. Τόνισε ότι στα νηπιαγωγεία δεν υπάρχει κανένα μέτρο ελέγχου έστω και δειγματοληπτικά, σε αντίθεση με τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ο τρίτος άξονας, είπε, αφορά την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στις σχολικές αίθουσες. «Δεν ζητούμε να μπουν χτες, αλλά να μας δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα στην βάση των οποίων θα δημιουργηθούν οι συνθήκες στις τάξεις, έτσι ώστε όταν θα έρχονται νέα κύματα πανδημίας, νέες λοιμώξεις, να μπορέσουν με ασφάλεια να κρατηθούν ζωντανές οι τάξεις» είπε ο κ. Σκουρουπάτης. Πρόσθεσε ότι αυτό το μέτρο περιλαμβάνει και μικρό αριθμό μαθητών σε κάθε τμήμα.

Είπε ακόμα ότι θέλουν πραγματική στήριξη οι διευθύνσεις των σχολείων γιατί όλα τα μετρά που έχουν παρθεί έχουν μετακινηθεί πάνω στους διευθυντές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, που θα παραθέσει διάσκεψη Τύπου την Παρασκευή στις 11:30 για το θέμα, θα επαναξιολογήσει την όλη κατάσταση σε 15 μέρες, «έτσι ώστε να δούμε πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα που θα μας ικανοποιούν» είπε ο κ. Σκουρουπάτης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network