MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέα εβδομάδα με 55λεπτη στάση εργασίας δασκάλων και… test to stay

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν έκαναν πίσω οι δάσκαλοι και η εβδομάδα ξεκινά με στάση εργασίας – Δυσαρεστημένοι οι γονείς που θέτουν ζήτημα φύλαξης των παιδιών – 352 σημεία για test to stay σήμερα… στη «μάχη» και χημεία-εργαστήρια προς αποφυγή νέων προβλημάτων

Έναρξη της εβδομάδας με απεργία δασκάλων οι οποίοι δεν έκαναν πίσω…

Advertisement

Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι εκπαιδευτικοί, μέλη της ΠΟΕΔ σε νηπιαγωγεία, ειδικά σχολεία και δημοτικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης να δίνει 15 μέρες στους αρμόδιους να βρουν ικανοποιητικές λύσεις στα προβλήματα που παρατηρούνται στα σχολεία λόγω της πανδημίας.

«Τα 55 λεπτά της στάσης εργασίας αποτελούν για την ΠΟΕΔ και τα μέλη της, την ελάχιστη έκφραση διαμαρτυρίας με στόχο να αναδειχθούν τα προβλήματα και να γίνουν τα απαραίτητα για να στηριχθεί το έργο τους. Δεν είναι τα 55 λεπτά αυτά που στερούν στην εκπαίδευση των παιδιών ή που δημιουργούν το πρόβλημα, αλλά τα όσα δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν από πλευράς ΥΠΠΑΝ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔ χθες.

Η μη λήψη ουσιαστικών μέτρων σε νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, η ανάγκη για υιοθέτηση μέτρων για αντιμετώπιση της υπόστελέχωσης και η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στις σχολικές αίθουσες καθώς και τα προβλήματα από το μέτρο του test to stay, οι κυριότεροι λόγοι που οι δάσκαλοι αποφάσισαν να κατέλθουν σε στάση διαμαρτυρίας.

Μετά και τη σημερινή στάση, η οργάνωση θα επαναξιολογήσει την όλη κατάσταση σε 15 μέρες, χωρίς να αποκλείεται και κλιμάκωση των μέτρων.

«Έχουμε προνοήσει και έχουμε δώσει περισσότερες θέσεις εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα 170 περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι φέτος στα Δημοτικά παρά τις δύσκολες συνθήκες. Δεν μπορεί αυτά τα πράγματα να μην τα λαμβάνουμε υπόψη και να κλείνουμε τις πόρτες της τάξης για τα αθώα παιδιά» είχε πει ο Υπουργός Παιδείας.

Δυσαρεστημένοι οι γονείς 

Πάντως τη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση των δασκάλων, εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς που θέτουν και θέμα της φύλαξης των παιδιών.

«Αναγνωρίζουμε το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη και εργαζόμενου για στάση εργασίας όμως χρονικά, πιστεύομε ότι δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή να γίνει αυτό, καθώς δημιουργείται περαιτέρω αναστάτωση στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία των σχολικών μονάδων» αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσε από το Σάββατο η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

«Παρόλες τις προσπάθειες που γίνονται σε όλες τις σχολικές μονάδες, είναι αντιληπτό από όλους ότι χάνεται πολύτιμος εκπαιδευτικός χρόνος και αυτό είναι εις βάρος των παιδιών μας. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας χωρίς να εργαλειοποιούνται», συμπληρώνουν οι γονείς.

Με απεργία και… test to stay

Στο μεταξύ, με την ώρα της απεργίας συμπίπτει και η διενέργεια του test to stay που σήμερα θα γίνεται σε 352 σημεία, μεταξύ αυτών 81 χημεία και εργαστήρια, για πρώτη φορά σήμερα. Πρόκειται για ένα μέτρο που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποτραπούν προβλήματα, που είχαν παρατηρηθεί τις προηγούμενες μέρες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network