MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η επόμενη μέρα στην Άλασσα… καμένη γη. «Εκτεθειμένοι χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό» (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Η επόμενη μέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Άλασσα – Όσα άφησαν πίσω τους οι πύρινες γλώσσες – Καμένη έκταση γης 2 χιλιομέτρων – Όσα ανέφερε στη Cyprus Times ο Κοινοτάρχης της Άλασσας, Αιμίλιος Τοφαλλής – Δείτε τις εικόνες καταστροφής

Στάχτες κι αποκαΐδια…

Advertisement

Αυτό είναι το μαύρο σκηνικό που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Άλασσα Λεμεσού με αποτέλεσμα να χρειαστούν πολύωρες μάχες, ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης, μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η  Cyprus Times, το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε τα «εγκλήματα» που προκάλεσαν οι πύρινες γλώσσες στη φύση. Εικόνες γροθιά στο στομάχι…

Εγκλήματα, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μία δύσβατη περιοχή, στη δυτική πλευρά του φράγματος της Άλασσας, έκτασης δύο τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων.

Δείτε εικόνες από τα όσα άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά:

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Κοινοτάρχης της Άλασσας, Αιμίλιος Τοφαλλής, κλήθηκε να μας σχολιάσει τα όσα έζησε χθες η κοινότητά του, μιας και όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, σημαντική ήταν και η άμεση ανταπόκριση από κατοίκους του χωριού και εθελοντές που έσπευσαν για να βοηθήσουν.

«Ότι και να πω θα είναι λίγο. Μία πυρκαγιά είναι πυρκαγιά και όλα αρνητικά. Αυτό που με θλίβει ακόμη περισσότερο είναι ότι δεν γίνεται να είμαστε εκτεθιμένοι, να μην έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να βοηθάμε σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κος. Τοφαλλής.

Είναι λυπηρό, σημείωσε, να καλούν τους εθελοντές σε βοήθειεα και να μην μπορούν να τους προστατέψουν. Όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στην κοινότητα Άλασσας, ο κος.Τοφαλλής, πέραν από την καμένη έκταση γης, αναφέρθηκε και στο κτήμα Μαραγκού όπου καταστράφηκαν ολοσχερώς οι φυτείες.

Δείτε εικόνες από τα όσα άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά:

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό ρεπορτάζ της Cyprus Times η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ωστόσο, φαίνεται ότι είχε σημειωθεί αναζοπύρωση με αποτέλεσμα να προσλάβει η φωτιά διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς εργάστηκαν συνολικά 14 πυροσβεστικά οχήματα και 10 πτητικά μέσα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενεργοποίησε και το Σχέδιο Ίκαρος. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network