MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτσι «έσπασε» και ομολόγησε o Ν. Μεταξάς. Ο κερασμένος καφές από τους ανακριτές και η συνάντηση με τον πατέρα του

Advertisement

Sponsored by exness

Ο ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας Ιωάννης Γιωρκάτζης περιγράφει στην τηλεόραση του Alpha πως η ανακριτική ομάδα της πολύκροτης υπόθεσης «Ορεστη» κατάφερε να λυγίσει τον κατά συρροή δολοφόνο Νικόλα Μεταξά στις 25 Απριλίου.

Advertisement

Τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στην εκπομπή του «Alpha Ενημέρωση» και στον δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη, ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, συγκλονίζουν.

Ο Ιωάννης Γιωρκάτζης αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την πολύκροτη υπόθεση των 7 δολοφονιών από τον καταδικασθέντα Νικόλα Μεταξά, τονίζοντας πως ο τρόπος δράσης του ομοιάζει με τον κατά συρροή δολοφόνο Τζόελ Ρίφκιν στη Νέα Υόρκη ο οποίος είχε σκοτώσει 17 θύματα.

Πώς «έσπασε» ο Μεταξάς

Ο Γιωρκάτζης την ίδια ώρα αναφέρθηκε στο πως κατάφεραν να κάνουν τον Νικόλας Μεταξά να ομολογήσει τους 7 φόνους στις 25 Απριλίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει, «κατηγορηθήκαμε» ακόμη και από συναδέλφους για τον τρόπο μας αλλά και την συμπεριφορά μας. Ο τρόπος της συμπεριφοράς μας ήταν η πειθαρχία μας στην στρατηγική ότι έτσι θα τον ανακρίνουμε, με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο. Στις 25/4 που ήταν η μεγάλη ομολογία για τους φόνους, λόγω προεργασίας των προηγούμενων ημερών δηλαδή από τις 20 Απριλίου όταν αντιληφθήκαμε πως πρόκειται για serial killer, μετά την σύλληψη του για την Μαρικάρ, πλέον μπορούσαμε και δουλεύαμε στο ανακριτικό μέρος με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είχαμε παραπάνω όπλα» τονίζει.

Την ίδια ημέρα περιμέναμε το συγκεκριμένο πεντάλεπτο. Πιστεύαμε ότι είχε κοντέψει και ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει. Δεν ξέραμε όμως πότε ήταν αυτό το χρονικό πεντάλεπτο. Είχαμε προσωποκράτηση στις 10:00 όμως πήγαμε 20 λεπτά νωρίτερα. Άρχισε το πεντάλεπτό του πριν ακόμη μπούμε στην αίθουσα για προσωποκράτηση. Ζήτησα από το δικαστήριο να συντομεύσουμε την διαδικασία για να μην το χάσουμε. Διάβασα το αίτημα προσωποκράτησης στο δικαστήριο fast forward και πήγαμε στα κρατητήρια της Λακατάμειας. Εκεί καθίσαμε στο αίθριο με άλλα τρία μέλη της ανακριτικής ομάδας που είχαμε αποφασίσει ότι θα τον ανακρίνουμε. Τότε τον ρωτήσαμε για τον αριθμό των θυμάτων και μας απάντησε 7. Εμείς έπρεπε να φαίνεται ότι είμαστε ψύχραιμοι», επισήμαινε ο ανακριτής της υπόθεσης.

Συνέχισε λέγοντας πως «πήγε ένας από του ανακριτές και έφερε αλμυρά και καφέδες. Ο καταδικασθέντας μας ζήτησε να ενημερώσει κάποιο από τους δικούς του (τον πατέρα του). Τον φέραμε και τον ενημέρωσε. Ακολούθως μετά από 45 λεπτά ξεκινήσαμε μόνοι μας με τον καταδικασθέντα να πάμε στο Μιτσερό.

Πήγαμε στη Κόκκινη Λίμνη. Στην Κόκκινη Λίμνη ήταν η πρώτη φορά που τον είδαμε να χάνεται, άρχισε και ίδρωνε, έτρεμαν τα πόδια του. Κάτσαμε κάτω του δώσαμε τσιγάρο και μας είπε δαμέ έχει 3 βαλίτσες είναι οι τάδε». Στην συνέχεια ο κ. Γιωρκάτζης αναφέρει πως «φύγαμε για το πεδίο βολής στην Ξυντού. Φεύγοντας ζητήσαμε φρουρά και μας οδήγησε στο σημείο βολής όπου εκεί μας έδειξε το πηγάδι που ήταν μέσα μια κοπέλα από το Νεπάλ.

Τέλος έκανε αναφορά στο γεγονός ότι ο Νίκος Μεταξάς έθεσε εαυτόν στη διάθεση εμπειρογνωμόνων με τον ο κ. Γιωρκάτζης να σχολιάζει πως «έδωσε μια απολογία την οποία όπως θέλει να πιστεύει είναι μια απολογία που θα έδινε ένα άλλο πρόσωπο που έκανε κακό»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Θα ψαχτεί…

Protathlima