MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επαναφέρει το θέμα εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία η ΑΚϊΔΑ. Θέτει εισηγήσεις ενώπιον της ΠΟΕΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Ζητά κλιματιστικά στα σχολεία η ΑΚϊΔΑ – Οι εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον της ΠΟΕΔ – Καλεί την ΠΟΕΔ να ασκήσει δριμεία κριτική σε Κυβέρνηση και Πολιτεία

Advertisement

Την εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία ζητά η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση, σε σημερινή συνεδρία αποφασίστηκε όπως στη συνεδρία της ΠΟΕΔ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, καταθέσει εισήγηση για το θέμα.

Μεταξύ άλλων εισηγείται εγκατάστασης κλιματιστικών με ταυτόχρονη εγκατάσταση – αξιοποίηση φωτοβολταϊκών στα σχολεία, ενώ την ίδια στιγμή καλεί την ΠΟΕΔ να ασκήσει δριμεία κριτική σε Κυβέρνηση και Πολιτεία.

Αναλυτικά:

«Η ΑΚϊΔΑ, σε σημερινή συνεδρία του ΔΣ, 10/9/2019, αποφάσισε όπως στη συνεδρία του ΔΣ της ΠΟΕΔ στις 12/9/2019, καταθέσει την πιο κάτω εισήγηση: (συνοπτική παρουσίαση)

1. Η ΠΟΕΔ να απαιτήσει από την Κυβέρνηση όπως εντός έξι μηνών να σχεδιάσει και να ξεκινήσει υλοποίηση πολιτικής εγκατάστασης κλιματιστικών με ταυτόχρονη εγκατάσταση – αξιοποίηση φωτοβολταϊκών στα σχολεία. Ενδεχομένως, σε περιοχές που οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν να αξιοποιηθούν και Αιολικά Πάρκα.

2. Το ΔΣ της ΠΟΕΔ να συγκαλέσει άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των Μελών ΜΟΝΟ για αυτό το θέμα, στις οποίες τα Μέλη θα ενημερωθούν για την απόφαση της ΠΟΕΔ και στη συνέχεια να το εξουσιοδοτήσουν να λαμβάνει δυναμικά μέτρα αντίδρασης και διεκδίκησης σε περίπτωση που η Κυβέρνηση μα και η Βουλή συνεχίζουν να επικαλούνται προφάσεις εν αμαρτίαις και να αφήνουν παιδιά και εκπαιδευτικούς χωρίς την απαραίτητη προστασία από την κλιματική αλλαγή.

3. Η ΠΟΕΔ να ασκήσει δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση αλλά και στην Πολιτεία ευρύτερα για την πολιτική άρνησης να εφαρμόσει τις συστάσεις της ΕΕ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προς όφελος ασφαλώς προφανών οικονομικών συλφερόντων και να φορτώνει λόγω αυτού τον φορολογούμενο πολίτη με τα πρόστιμα που θα της επιβληθούν.

4. Η ΠΟΕΔ να εκφράσει έντονα την αντίθεσή της στην πρόθεση της Πολιτείας όπως τα σχολικά κτίρια καταστούν Χώροι Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά, τα οποία θα εγκατασταθούν στις οροφές τους και η οποία ΔΕ θα χρησιμοποιείται ούτε για τις ανάγκες του σχολείου ούτε για την τοπική κοινωνία.

Πρόεδρος
Ανεξάρτητης Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
ΑΚίΔΑ»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network