MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εντυπωσιακές εικόνες από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle στο Λιμάνι Λεμεσού (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Εντυπωσιακές εικόνες από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle στο Λιμάνι Λεμεσού – Αγκυροβόλησε ξανά στα πλαίσια προγραμματισμού

Στο Λιμάνι Λεμεσού αγκυροβόλησε ξανά στα πλαίσια προγραμματισμού το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.

Advertisement

Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Πρεσβείας, για σκοπούς ανασυγκρότησης επιχειρησιακών δυνατοτήτων στα πλαίσια της αποστολής CLEMENCEAU 22.

Δείτε εικόνες που δημοσιεύει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Πέρα από το Charles De Gaul, στην Λεμεσό βρίσκεται και η αμερικανική φρεγάτα USS Ross, ενώ η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών (FREMM) Normandie είναι στο λιμάνι της Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού στη Λεμεσό, ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και αντιπροσωπεία Αξιωματικών, επισκέφθηκαν το Γαλλικό αεροπλανοφόρο όπου συναντήθηκαν με το Διοικητή της Γαλλικής Ναυτικής Δύναμης (French Carrier Strike Group) και τον Κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου FS Charles De Gaulle. Η συνάντηση θα παρέχει ακόμη μια ευκαιρία για την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των δυο Ευρωπαϊκών Κρατών κατά την ανάπτυξη της Γαλλικής Ναυτικής Δύναμης στην περιοχή, με την ονομασία «CLEMENCEAU 22».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης των Πολεμικών Πλοίων που συμμετέχουν στη Γαλλική Ναυτική Δύναμη, θα διεξαχθούν ασκήσεις Ναυτικής συνεργασίας (PASSEX), Έρευνας και Διάσωσης (SAREX), καθώς και Αεράμυνας (ADEX) με τα Αεροσκάφη Rafale Marine, οι οποίες κρίνονται ως ιδιαίτερα επωφελείς, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΦ να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα ενώ ενισχύουν παράλληλα τις σχέσεις στους τομείς της ναυτικής και αεροπορικής συνεργασίας.

Παράλληλα, η συμμετοχή της ΕΦ σε ευρύ πλέγμα διεθνών συνεργασιών με αντίστοιχες δυνάμεις φίλιων και συμμαχικών χωρών, συμβάλλει στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network