MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

CLEMENCEAU 22: Στην Κύπρο για ανασυγκρότηση επιχειρησιακών δυνατοτήτων πλοία της αποστολής

Advertisement

Sponsored by exness

Πλοία της αποστολής CLEMENCEAU 22 στην Κύπρο για ανασυγκρότηση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων – Μεταξύ τους το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και η αμερικανική φρεγάτα USS Ross

Πολλά στρατιωτικά πλοία της αεροναυτικής ομάδας της αποστολής CLEMENCEAU 22, έχουν ελλιμενιστεί στην Κύπρο, μεταξύ τους το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και η αμερικανική φρεγάτα USS Ross, ανακοίνωσε η Πρεσβεία της Γαλλίας το Σάββατο.

Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και η αμερικανική φρεγάτα USS Ross έφτασαν στη Λεμεσό, ενώ η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών (FREMM) Normandie είναι στο λιμάνι της Λάρνακας.

Το πλοίο διοίκησης και ανεφοδιασμού (CSB) Marne και η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών με ενισχυμένη ικανότητα αεράμυνας (FREMM-DA) Alsace έχουν επίσης προγραμματιστεί να ελλιμενιστούν τις επόμενες ημέρες.

Αυτοί οι ελλιμενισμοί, αναφέρεται, επιτρέπουν στα πληρώματα να ανασυγκροτήσουν το επιχειρησιακό δυναμικό του πολεμικού τους πλοίου με τη διενέργεια της απαραίτητης συντήρησης και την προγραμματισμένη εναλλαγή του προσωπικού. Οι διάφορες μονάδες της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου θα είναι έτσι σε θέση να βγουν ξανά στη θάλασσα για άλλη μια σημαντική περίοδο επιχειρήσεων αέρος-θάλασσας, προστίθεται.

«Η Κύπρος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί σημαντικό στρατηγικό σημείο υποστήριξης για τον γαλλικό στρατό» λέει η ανακοίνωση. Αυτά τα επιχειρησιακά διαλείμματα αποτελούν ένα από τα στοιχεία της συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να προωθήσουν το επίπεδο συνεργασίας τους και να συμβάλουν από κοινού στην ασφάλεια των θαλάσσιων προσεγγίσεων της Ευρώπης, προσθέτει.

Αναφέρεται ακόμα, ότι η αεροναυτική ομάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη άσκηση, με την ονομασία Talos 22, με την Κυπριακή Εθνική Φρουρά, επιτρέποντας τη διατήρηση της αμοιβαίας γνώσης των αμυντικών μας συστημάτων.

Έχουν ήδη προγραμματιστεί και άλλες κοινές εκπαιδευτικές συναντήσεις για το υπόλοιπο της αποστολής.

Σημειώνεται ότι η αεροναυτική ομάδα που συστάθηκε γύρο από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, έχει αναπτυχθεί από την 1η Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της αποστολής CLEMENCEAU 22.

Σύμφωνα με την Πρεσβεία, από την Ανατολική Μεσόγειο, η αεροναυτική ομάδα συμβάλλει στην αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης στην περιοχή και στην επιχείρηση CHAMMAL, τη γαλλική συνιστώσα της επιχείρησης INHERENT RESOLVE, διεξάγοντας παράλληλα επιχειρήσεις με τους εταίρους τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal