MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ένας «αλλιώτικος» Δρ. Κωστρίκης απαντά για αμφισβήτηση, θεωρίες συνομωσίας και… στα περί πολιτικής

Advertisement

Sponsored by exness

Μια διαφορετική συνέντευξη, σε σχέση με αυτές που συνηθίσαμε τους τελευταίους μήνες, παραχώρησε στην Κρατική Τηλεόραση ο Δρ Κωστρίκης.

Ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Τετ α τετ» του Τάσου Τρύφωνος που προβλήθηκε χθες βράδυ και μίλησε για την ζωή του, τη νέα του καθημερινότητα από τον Μάρτιο και το γεγονός ότι από την πρώτη μέρα εμφάνισης της πανδημίας στην Κύπρο μπήκε στην ρουτίνα όλων των Κυπρίων.

Advertisement

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ιού στην Κύπρο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σωστή διαχείριση που έγινε από όλους, ενώ εκτίμησε πως εμβόλιο για τον ιό δεν πρέπει να αναμένουμε πριν την έλευση του 2021.

Σχολιάζοντας την καθημερινή εμφάνισή του στους τηλεοπτικούς δέκτες ανέφερε ότι δεν είναι άνθρωπος της τηλεόρασης, «ίσως δεν έχω και το λέγειν», οι επιστήμονες, σημείωσε, συνήθως είναι άτομα αποτραβηγμένα που βρίσκονται είτε σε ένα εργαστήριο είτε με τους φοιτητές τους, θεωρήθηκε ωστόσο σωστό να γίνεται η ενημέρωση από επιστήμονα για να εξοικειωθεί μαζί τους το κοινό.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σενάρια συνομωσίας που λέγονται αναφορικά με τον ιό, την αμφισβήτηση αλλά και τα εμβόλια, λέγοντας πως η αμφισβήτηση ήταν αναμενόμενη από μερίδα πολιτών. Όπως ανέφερε δεν παρακολουθεί τα social media καθώς πέρα από το ότι δεν διαθέτει λογαριασμούς δεν έχει και χρόνο. Δεν κατανοεί τον λόγο που κόσμος αντιδρά στα εμβόλια, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με την επιστήμη, σημείωσε, ενώ απόρησε με τις θεωρίες συνομωσίας που συνδέουν εμβόλια με τσιπ που ισχυρίζονται ότι μπαίνουν στον οργανισμό.

Για το αν ο κόσμος αναγνωρίζει την δουλειά του, ανέφερε πως κατά το καθημερινό του περπάτημα, περίπου 8 χιλιόμετρα στο Γραμμικό Πάρκο, θα συναντήσει κόσμο που θα τον σταματήσει για να του πει ένα ευχαριστώ για όσα έχει κάνει αυτό το διάστημα.

Τέλος αναφορικά με τις φήμες που τον θέλουν να έχει δεχθεί προτάσεις για να ασχοληθεί με τα κοινά, ο Δρ. Κωστρίκης ανέφερε ότι δεν έχει δεχθεί οποιαδήποτε πρόταση από πολιτικά κόμματα, δεν αντιλήφθηκε ούτε αν κάποιος υπαινίχθηκε κάτι τέτοιο.

Υπογράμμισε δε ότι είναι άνθρωπος της επιστήμης και όχι της πολιτικής λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η δόξα της πολιτικής αλλά η επιστημονική.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network