MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενάντια στη θυματοποίηση των γυναικών τάσσεται το ίδρυμα «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας»

Advertisement

Sponsored by exness

Ενάντια στη θυματοποίηση των γυναικών τάσσεται το ίδρυμα «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας» («ZOE vs War Violence») με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Σε ανακοίνωσή του, το ίδρυμα επισημαίνει ότι οι γυναίκες στην Κύπρο και σε άλλες χώρες συνεχίζουν να διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή και εξασφάλιση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, όπως έμπρακτη αναγνώριση της ισότητάς τους, βελτίωση της κοινωνικής και της επαγγελματικής τους θέσης, κατάργηση κάθε μορφής διάκρισης και βίας σε βάρος τους, καθώς και αναγνώριση του δικαιώματος να επιλέγουν ελεύθερα τον τρόπο ζωής τους.

Advertisement

“Αν και σε αρκετές χώρες έχουν γίνει σημαντικά βήματα, σε πολλές άλλες οι γυναίκες εξακολουθούν να βιώνουν διακρίσεις, εκμετάλλευση, βία και στέρηση βασικών ελευθεριών ενώ βλέπουμε και παραδείγματα οπισθοδρόμησης”, σημειώνει η ανακοίνωση.

Το ίδρυμα «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας» αναφέρει ότι “υψώνει σήμερα τη φωνή του ενάντια στη θυματοποίηση των γυναικών σε εμπόλεμες και όχι μόνο, ζώνες”.

“Το πνεύμα της 8ης Μαρτίου ας μην περιοριστεί σε μια μέρα και σε ένα τριαντάφυλλο. Ας είναι η αρχή μιας ουσιαστικής προσπάθειας πολιτείας και πολιτών για αλλαγή στις νοοτροπίες, τις πολιτικές και τις συμπεριφορές προς τις γυναίκες”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network