MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εμβολιασμοί εφήβων, 3η δόση και όχι νέα μέτρα στο τραπέζι Χατζηπαντέλα-επιδημιολόγων

Advertisement

Sponsored by exness

Ετοιμάζονται να ανάψουν «πράσινο φως» για εμβολιασμό των εφήβων – Ανοίγουν κι άλλες κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού – Εξετάζεται το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους των οίκων ευγηρίας – Όσα τέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης επιδημιολόγων με Υπουργό Υγείας

Οι εμβολιασμοί εφήβων, η κατάσταση στα νοσηλευτήρια και το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόση εμβολίου σε ευπαθείς και ηλικιωμένους με διαμένουν σε οίκους ευγηρίας, ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά την πολύωρη σύσκεψη της Επιδημιολογικής Ομάδας με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, αρχικά στη συνάντηση εξετάστηκε η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα η οποία παρουσιάζει μια ελαφριά βελτίωση τις τελευταίες ημέρες, καθώς και την κατάσταση στα νοσηλευτήρια.

Όπως μαθαίνουμε, κατά τη σύσκεψη οι επιδημιολόγοι ενημερώθηκαν πως στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ θα ανοίξουν περεταίρω κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη αύξηση στις εισαγωγές.

Όπως πληροφορούμαστε, κατά τη συζήτηση υπήρξε κοινή θέση ότι δεν είναι το επιθυμητό στην παρούσα φάση να προχωρήσουμε με νέα μέτρα και ότι πρέπει να δοθεί χρόνος.

Επίσης, στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα εμβολιασμού των εφήβων από 12 ετών και άνω. Το εν λόγω σκεπτικό βλέπουν με θετικό μάτι τόσο οι επιδημιολόγοι όσο και ο Υπουργό Υγείας και δεν αποκλείεται ο κ. Χατζηπαντέλας να το μεταβιβάσει τη συγκεκριμένη πρόταση για έγκριση στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την Παρασκευή.

Τέλος, εξετάστηκε το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας, προκειμένου να προστατευτούν από την μετάλλαξη Δέλτα του ιού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network