MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αλλαγή στα κριτήρια πραγματοποίησης PCR κατά την άφιξη στα αεροδρόμια

Advertisement

Sponsored by exness

Αλλαγή στα κριτήρια πραγματοποίησης της εργαστηριακής εξέτασης PCR για τον COVID 19 κατά την άφιξη στα αεροδρόμια

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων υπενθυμίζει ότι, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2021, από την 1η Αυγούστου 2021 τίθενται σε ισχύ νέα κριτήρια για πραγματοποίηση της εργαστηριακής εξέτασης PCR στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Advertisement

Συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου 2021 η δυνατότητα επιλογής για πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων κατά την άφιξη τους στους Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, θα συνεχίσει να προσφέρεται μόνο στις πιο κάτω κατηγορίες Κυπρίων πολιτών και μόνιμα διαμενόντων στην Κυπριακή Δημοκρατία:

i. Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον την πρώτη δόση των αποδεκτών από την Κυπριακή Δημοκρατία εμβολίων δύο δόσεων

ii. Ανήλικους επιβάτες 12 – 15 ετών

iii. Επιβάτες που αποδεδειγμένα για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν

Τονίζεται ότι οι πιο πάνω επιβάτες εάν ταξιδεύουν από χώρα που εμπίπτει στην κατηγορία κόκκινη και επιλέξουν να πραγματοποιήσουν την εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στην Κύπρο, θα πρέπει να παραμείνουν σε καθεστώς υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού για 72 ώρες μετά την άφιξή τους. Επιπρόσθετα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν νέα εργαστηριακή εξέταση για την ασθένεια του COVID-19 και να καλύψουν οι ίδιοι το σχετικό κόστος. Εφόσον το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι αρνητικό, ο αυτοπεριορισμός τους τερματίζεται, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Για όσους Κύπριους πολίτες και νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν ικανοποιούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις, από την 1η Αυγούστου 2021 θα πρέπει να ακολουθήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει βάσει της κατηγοριοποίησης των χωρών από τις οποίες ταξιδεύουν προς Κύπρο. Για παράδειγμα, εάν επιλέξουν να ταξιδέψουν προς Κύπρο με τη χρήση εργαστηριακής εξέτασης PCR, από χώρα η οποία έχει καταταχτεί στην Πορτοκαλί, Κόκκινη ή Γκρίζα κατηγορία, θα πρέπει να προσκομίσουν την εργαστηριακή εξέταση με ισχύ 72 ωρών κατά την αναχώρηση τους.

Υπενθυμίζεται ότι επιβάτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τα αποδεκτά από την Κυπριακή Δημοκρατία εμβόλια, καθώς επίσης επιβάτες που κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης κατόπιν παρόδου 14 ημερών από την ημερομηνία δειγματοληψίας του θετικού με PCR αποτελέσματος, με διάρκεια ισχύος 6 μήνες με τη μορφή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού ((EU Digital COVID Certificate (EUDCC)), εξαιρούνται των οποιοδήποτε περιορισμών (δεν απαιτείται εργαστηριακός έλεγχος ή/και καραντίνα αυτοπεριορισμός).

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

ShootandGoal