MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εμπλουτισμός με 25 νέα έργα του Διεθνούς Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Άρχισε τη Δευτέρα η μετακίνηση και τοποθέτηση των 25 γλυπτών που φιλοτεχνήθηκαν από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια του 8ου και του 9ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας αποτελεί «μια μεγάλη Πολιτιστική καινοτομία, μια συνεχή προώθηση και δημιουργία τέχνης, μια διεθνή αναγνώριση της Αγίας Νάπας, μια δεδομένη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Advertisement

Προστίθεται πως «ο Πολιτισμός είναι κληρονομιά και κάθε γενιά πρέπει να τον μαθαίνει και να τον κερδίζει από την αρχή με τη διατήρηση και τη συνεχή νέα δημιουργία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «άρχισε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου η μετακίνηση και τοποθέτηση των 25 γλυπτικών δημιουργιών από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια του 8ου (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2022 ) και 9ου (Μάιος 2023) Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας».

Τα πρώτα γλυπτά που τοποθετήθηκαν είναι τα KISS 1 & KISS 2 της γλύπτριας Coralie Quinciey από Γαλλία.

Το γλυπτό MEDUSA της γλύπτριας Sepideh Razmjoo από το Ιράν, το γλυπτό Hypnosis της γλύπτριας Lyudmyla Mysko από Ουκρανία και το γλυπτό Harp του γλύπτη Sergii Oleshko από Ουκρανία.

Αναφέρεται επίσης πως κατά την διάρκεια της διαδικασίας τοποθέτησης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου «ΑΡΩΜΑ» Αγίας Νάπας – Φίλοι Πάρκου γλυπτικής κύριος Χριστάκης Πίττας και η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Αγίας Νάπας Μαρία Τοφινή Τσαντίλα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network