MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

1ο Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών Αγίας Νάπας – 200 συμμετοχές

Advertisement

Sponsored by exness

Με τη συμμετοχή 200 χειμερινών κολυμβητών το πρώτο τους Φεστιβάλ στην Αγία Νάπα

Με σύνθημα «Κολυμπώ και τον χειμώνα», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το 1ο Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών Αγίας Νάπας, με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή να υπόσχεται ότι «θα είναι δίπλα στους χειμερινούς κολυμβητές ούτως ώστε το επόμενο φεστιβάλ να είναι διεθνούς εμβέλειας». Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 200 χειμερινοί κολυμβητές από όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Advertisement

Σε χαιρετισμό του στο φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Όμιλος των Χειμερινών Κολυμβητών Αγίας Νάπας με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αγίας Νάπας, ο κ. Κουμής είπε πως η πλειοψηφία των Κυπρίων εγκαταλείπει συνήθως τις ακτές με το πέρας του καλοκαιριού ή αρχές Σεπτεμβρίου κάτι που όπως είπε «είναι ένα από τα μειονεκτήματα του τουρισμού της χώρας μας».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως «έχουμε ευτυχίσει να έχουμε γεννηθεί σε μια όμορφη χώρα με πανέμορφες παραλίες» με «πολύ καθαρά νερά που θεωρούνται τα πιο καθαρά στην Ευρώπη και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα της χώρας μας το οποίο είναι καλό να το διαδίδουμε συνεχώς».

Οι παραλίες μας αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και είναι ίσως ο κυριότερος λόγος που έχουμε αναπτύξει τουρισμό και πρωταγωνιστούμε διεθνώς σε σχέση πάντοτε με τον θερινό τουρισμό, συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή σημείωσε ο κ. Κουμή αναφέρθηκε σε μια σειρά από μειονεκτήματα που σχετίζονται με τον χειμερινό τουρισμό, όπως το ότι οι ντόπιοι εγκαταλείπουν τις παραλίες σχετικά νωρίς, για να προσθέσει ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες έχουν αξία».

Αναφέρθηκε σε τρόπους ώστε να συμμετάσχουν περισσότεροι άνθρωποι και είπε ότι το Υφυπουργείο έχει ένα ειδικό σχέδιο επιχορηγήσεων το οποίο απευθύνεται στις τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους επί των παραλιών.

Στον δικό του χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου είπε ότι «ως Δήμος Αγίας Νάπας από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την προσπάθεια των μελών του Ομίλου των Χειμερινών Κολυμβητών Αγίας Νάπας προσφέροντας τόσο τις υπηρεσίες αλλά και κάθε στήριξη μέσα από τις αρμοδιότητες μας».

Ανέφερε ότι ο Δήμος ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των οργανωμένων κολυμβητών και στελέχωσε την παραλία Μακρόνησος με ναυαγοσώστες και κατά την χειμερινή περίοδο έτσι ώστε να παρέχεται ασφάλεια στα άτομα που κολυμπούν στη θάλασσα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ο κ. Ζαννέττου τόνισε πως η διοργάνωση του Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που πρέπει να ενταχθεί μέσα στους θεσμούς προβολής του Υφυπουργείου Τουρισμού και ταυτόχρονα να στηρίξει τις προσπάθειες τόσο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου όσο και προσέλκυσης τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης έκανε λόγο για «εντυπωσιακή πρωτοβουλία» των Χειμερινών Κολυμβητών ενώ είπε ότι «έχει έρθει αρκετός κόσμος από όλη την Κύπρο, γύρω στους 200 κολυμβητές».

«Εμείς κολυμπάμε ολόχρονα στην επαρχία Αμμοχώστου, γιατί η θερμοκρασία του νερού είναι εξαιρετική» συνέχισε, λέγοντας πως «πρέπει και εμείς να δώσουμε το καλό παράδειγμα τόσο στα παιδιά μας όσο και σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες της Κύπρου να κολυμπούν ολόχρονα».

Ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών Αγίας Νάπας προτίθεται να διοργανώνει κάθε Ιανουάριο το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Ο Ανδρέας Λάρκου, Πρόεδρος του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών Αγίας Νάπας ευχαρίστησε τον Δήμο Αγίας Νάπας, που αγκάλιασε, όπως είπε, την προσπάθεια και συμμετέχει ως συνδιοργανωτής, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες και προς τον κ. Κουμή για την στήριξη από το Υφυπουργείο.

Στόχοι του ομίλου ανέφερε ο κ. Λάρκου, είναι να δημιουργηθεί Παγκύπριος Σύνδεσμος Χειμερινών Κολυμβητών με έδρα την Αγία Νάπα και να εγγραφεί ο Όμιλος στο Διεθνή Σύνδεσμο Χειμερινών Κολυμβητών. Είπε ότι από το 2025 το φεστιβάλ θα ονομαστεί «διεθνές» και θα συμμετέχουν χειμερινοί κολυμβητές από το εξωτερικό. Το φεστιβάλ να επεκταθεί σε αριθμό ημερών ώστε να γίνονται συναντήσεις για κολύμπι κάθε μέρα σε διαφορετική παραλία, κατέληξε.

Οι διοργανωτές τίμησαν, μεταξύ άλλων, την γηραιότερη κολυμβήτρια Ανδρούλα Φράγκου 88 ετών από την Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network