MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δώρο-άδωρο το 0% ΦΠΑ σε κρέατα-λαχανικά. Ελλείψεις σε αρνί, «γύρισαν» στο κοτόπουλο οι Κύπριοι

Advertisement

Sponsored by exness

Καμία διαφορά στις τσέπες του κοινού από το 0% ΦΠΑ σε κρέατα και λαχανικά, λένε οι καταναλωτές – Έσπευσαν να αγοράσουν κρέατα στο άκουσμα του 0% στο ΦΠΑ, λένε οι κρεοπώλες – Ελλείψεις σε αρνί

Ο μηδενικός Φόρος Προστιθέμενης Αξίας σε κρέατα και λαχανικά που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, δε φαίνεται ότι θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στις τσέπες των καταναλωτών, όπως τονίζει ο πρόεδρος του συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης.

Advertisement

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών, εδώ και περίπου ένα δεκαπενθήμερο οι τιμές στο αρνί αυξήθηκαν περί τα 70 σεντς το κιλό, άρα το γεγονός ότι μπήκε μηδενικό ΦΠΑ -μείωση του ΦΠΑ είναι 60 σεντς το κιλό- δεν θα αλλάξει κάτι θετικό, ούτε θα κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

«Χαιρετίσαμε τον 0%, αλλά στην ουσία από την στιγμή που είχαμε αυξήσεις στις τιμές του αρνιού είναι δώρο-άδωρο. Επίσης στα λαχανικά δεν αλλάζει κάτι εφόσον οι τιμές διαφοροποιούνται δύο φορές τη βδομάδα. Στο τέλος της μέρας, πάλι οι καταναλωτές πληρώνουν τα ίδια, υψηλές τιμές σχεδόν σε όλα τα βασικά αγαθά» είπε.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστα Λειβαδιώτη υπάρχουν ελλείψεις στο αρνί στην Κύπρο αλλά και την Ελλάδα, που είναι ο κύριος προμηθευτής. «Παρατηρούμε ελλείψεις στην αγορά στο αρνί. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μελέτες να καταγράφουν μείωση στην κατανάλωση βοοειδών 30% και αρνιού 50% από τους Κύπριους. Υπάρχει γενικά στροφή στο κοτόπουλο και λόγω κόστους και διατροφικής συνήθειας» είπε.

Όσον αφορά τον μειωμένο ΦΠΑ ο κ. Λειβαδιώτης σημείωσε ότι οι καταναλωτές μόνο και από θέμα ψυχολογίας ανταποκρίθηκαν θετικά και έσπευσαν να αγοράσουν κρέατα.

Το αρνάκι κυμαίνεται στα 12-13 ευρώ το κιλό το μερί και η κουτάλα και στα 14-15 ευρώ το κιλό παϊδάκια. Τις γιορτές ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλές τιμές για να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος» είπε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network