MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι με covid, 6 σε ΜΕΘ. Αλυσίδες μετάδοσης σε οίκους ευγηρίας

Advertisement

Sponsored by exness

Αυξήθηκαν κρούσματα και νοσηλείες λόγω covid – Έξι άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ – Ηλικιωμένοι από οίκους ευγηρίας σε Νοσοκομεία – Αναμένεται περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων τις γιορτές, λένε ειδικοί – Γεμάτοι και οι παιδιατρικοί θάλαμοι με λοιμώξεις αναπνευστικού

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες έφερε ραγδαία αύξηση και νοσηλείες. Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ αυτή την στιγμή νοσηλεύονται με covid 60 ασθενείς, αριθμός διπλάσιος από τις προηγούμενες βδομάδες.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου σημειώνει ότι τα περισσότερα κρούσματα που νοσηλεύονται αφορούν ηλικιωμένους, ενώ σημείωσε ότι 6 άτομα είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Είναι γεγονός ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση σε νοσηλευόμενους με covid, όμως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν συντρέχει λόγος πανικού. Ηλικιωμένοι κυρίως καταλήγουν στα νοσοκομεία. Τρία άτομα είναι στην ΜΕΘ στην Λεμεσό και 3 άτομα στην ΜΕΘ Λευκωσίας» είπε.

Ερωτηθείς για πληροφορίες που θέλουν αλυσίδες μετάδοσης της νόσου σε οίκους ευγηρίας, είπε ότι από τα ηλικιωμένα άτομα που κατέληξαν σε νοσηλευτήρια υπάρχει αριθμός που βρισκόταν σε γηροκομεία.

Συνέστησε ταυτόχρονα ιδιαίτερη προσοχή τις γιορτές, καθώς υπάρχουν άτομα ευάλωτα τα οποία ίσως καταλήξουν στα νοσοκομεία.

«Τα γιορτινά τραπέζια και ο μεγάλος συνωστισμός ίσως φέρουν περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων. Τα νοσηλευτήρια είναι έτοιμα και παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση. Καλύτερα είναι όμως να γίνουν προληπτικά covid test πριν τις συναθροίσεις, έτσι ώστε όλοι να προστατεύσουμε ευάλωτες ομάδες και ηλικιωμένους» υπέδειξε.

Την ίδια ώρα αυξημένες πληρότητες καταγράφονται και στους παιδιατρικούς θαλάμους, με το Μακάρειο να είναι οριακά γεμάτο με περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού σε παιδιά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network