MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μετά τις γιορτές τα αποτελέσματα από οικογενειακά τραπέζια. Covid test, συστήνουν οι ειδικοί

Advertisement

Sponsored by exness

Τεστ πριν τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια συστήνουν οι ειδικοί – Αυξημένα κρούσματα covid – 60 ασθενείς στα νοσοκομεία – Γεμάτοι παιδιατρικοί θάλαμοι με λοιμώξεις του αναπνευστικού – Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη λέει η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών

Αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα με τις αρμόδιες υπηρεσίες να καθησυχάζουν για την κατάσταση στα νοσηλευτήρια. Ωστόσο, την ίδια ώρα συστήνουν πρόληψη, με covid τεστ, πριν από τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, σημείωσε ότι αυτή την στιγμή τα νοσοκομεία νοσηλεύονται 60 ασθενείς, ενώ τρία άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Όπως εξήγησε η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ενώ συστήνεται στους πολίτες προσοχή κυρίως σε ευάλωτες ομάδες και ηλικιωμένους. Οι πλείστοι νοσηλευόμενοι είναι ηλικιωμένοι από 75 μέχρι 80 ετών.

«Καλό θα ήταν να κάνουμε όλοι τεστ πριν καθίσουμε στα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια σε μία προσπάθεια να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες» είπε. Σύμφωνα με τον κ.Χαριλάου η κατάσταση με τα κρούσματα από τις γιορτές θα ξεκαθαρίσει σε 5 με 6 μέρες. Στο μεταξύ γεμάτοι είναι και οι παιδιατρικοί θάλαμοι με λοιμώξεις του αναπνευστικού σύμφωνα με τον Δρ. Αβραάμ Ηλία.

«7 στα 10 παιδιά τα οποία νοσηλεύουμε αυτή την περίοδο είναι με λοιμώξεις του αναπνευστικού με κυρίαρχη λοίμωξη τον ιό RSV, ο οποίος προκαλεί οξεία βρογχιολίτιδα στα βρέφη. Τα περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται είναι βρέφη ηλικίας κάτω των 12 μηνών» τονίζει.

Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη…

Στην πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, για την Covid αναφέρθηκε η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, μιλώντας στο ΡΙΚ. Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι λιγότερα από 20 χιλιάδες.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ιδιαίτερα σε σχέση με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η κ.Κωνσταντίνου υπέδειξε πως το Υπουργείο Υγείας θα έχει το επόμενο χρονικό διάστημα εντατική επικοινωνία με τους γιατρούς, από τους οποίους θα ζητηθεί όπως προτρέπουν τους ασθενείς τους να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network