MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διπλάσια περιστατικά βίας στα γήπεδα από πέρσι και αύξηση συλλήψεων. Οι υποθέσεις της 10ετίας (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Advertisement

Sponsored by exness

Προβληματισμός στις αρχές από την αύξηση επεισοδίων στα γήπεδα – Συσκέψεις επί συσκέψεων και ερωτήματα για την επιτήρηση των γηπέδων – Δείτε αναλυτικά στοιχεία από το έτος 2013 έως το 2022 – Ποια επαρχία κατέχει την πρωτιά σε συλλήψεις και επεισόδια

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στις αρμόδιες αρχές τα αυξημένα περιστατικά βίας στα γήπεδα, καθώς ήδη φέτος αν και διανύουμε τον 10ο μήνα, οι υποθέσεις ξεπέρασαν κατά πολύ αυτές του περασμένου έτους. Συγκεκριμένα οι υποθέσεις διπλασιάστηκαν, ενώ αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των ενεχόμενων προσώπων σε επεισόδια.

Advertisement

Σημειώνεται ότι τα έτη 2020-2021 λόγω πανδημίας οι αριθμοί μειώθηκαν αισθητά, ωστόσο με την επιστροφή φιλάθλων και οργανωμένων οπαδών σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων, οι υποθέσεις βίας αυξήθηκαν ξανά εντός και εκτός γηπέδων.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με στοιχεία από την αστυνομία που κατέχει η Cyprus Times τα τελευταία 10 χρόνια διερευνήθηκαν 296 υποθέσεις με 452 ενεχόμενα πρόσωπα. Στη βάση των στοιχείων τα περισσότερα έκτροπα σημειώθηκαν στη Λευκωσία, ενώ στην πρωτεύουσα έγιναν και οι περισσότερες συλλήψεις.

Δείτε αναλυτικά πίνακες με υποθέσεις και ενεχόμενα πρόσωπα τα τελευταία 10 έτη:

Υπενθυμίζεται ότι σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στο φούτσαλ, όσο και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες εντός και εκτός γηπέδων.

Όπως αποκαλύψαμε τις προηγούμενες μέρες, η ηγεσία της Αστυνομίας απέστειλε επιστολή στην ΚΟΠ, μέσω της οποίας καθιστούσε σαφές το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Στη συγκεκριμένη επιστολή, που κοινοποίησε η ΚΟΠ σε όλα τα σωματεία, αναφέρθηκε ξεκάθαρα η ετοιμότητα της Αστυνομίας να προχωρήσει και με απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων, ή ακόμα και με διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, εάν κριθεί αναγκαίο.

Σε δηλώσεις του στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου κατέστησε σαφές ότι οι έλεγχοι εντός των γηπέδων είναι αρμοδιότητα των σταδίων και κάλεσε τους υπεύθυνους να ενημερώνουν την αστυνομία άμεσα, ώστε να γίνεται και διερεύνηση περιστατικών.

Όσον αφορά επεισόδια που εκτυλίσσονται εκτός γηπέδων οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν λύσεις μέσα από σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο αρχηγείο, με επίκεντρο τα τελευταία έκτροπα μετά το ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ που επεκτάθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, με απολογισμό τραυματισμό προσώπου, φωτιές και σοβαρές ζημιές σε περιουσίες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network