MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρία από τους κατοίκους Σωτήρας για αποφάσεις Τμ. Περιβάλλοντος περί παραλιακού μετώπου

Advertisement

Sponsored by exness

Διαμαρτυρία στη Σωτήρα για αναπτύξεις παραλιακού μετώπου – Όλες οι πληροφορίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου Σωτήρας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, κατά αποφάσεων του Τμήματος Περιβάλλοντος που θέτουν, κατά τους ίδιους, προσκόμματα στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, μήκους τριών χιλιομέτρων.

Advertisement

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι κατά την πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τον Δήμο Σωτήρας, το βράδυ της Τρίτης, οι παρευρισκόμενοι «ενημερώθηκαν για την απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος να βάλει ουσιαστικά στον “πάγο” αναπτύξεις που βρίσκονται εκτός της Ζώνης Προστασίας και εκτός του δικτύου Νατούρα, με σεβασμό στο περιβάλλον της περιοχής».

Προστίθεται ότι στη συγκεκριμένη παραλιακή περιοχή μήκους τριών χιλιομέτρων, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις και ουδεμία παρέμβαση υπάρχει ή προβλέπεται να γίνει στην Ζώνη Προστασίας.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας σημείωσε ότι «η απόφαση για την Έκθεση Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης λήφθηκε ερήμην της Τοπικής Αρχής, η οποία ουδέποτε κλήθηκε να παραστεί και να εκφράσει άποψη ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος και ούτε υπήρξε διαβούλευση».

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δικαιολογείται να γίνει Συμπληρωματική Έκθεση Συσσωρευτικών Επιπτώσεων από υφιστάμενα, προτεινόμενα και μελλοντικά έργα σε Αγία Θέκλα και Λιοπέτρι, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι συντελεστές ανάπτυξης που προνοούνται από το Τοπικό Σχέδιο και όχι μόνο από την Πολεοδομική Ζώνη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κοινή διαπίστωση όσων έλαβαν τον λόγο ήταν η ανάγκη για λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης καθώς και νομικών μέτρων για ανατροπή της συγκεκριμένης, άδικης όπως χαρακτηρίστηκε, απόφασης η οποία απειλεί να βάλει ταφόπλακα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

«Οι Βουλευτές που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση συμφώνησαν όπως εγγράψουν το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή τουρισμού ως θέμα τουριστικής ανάπτυξης και μόνο», αναφέρεται.

Ακόμα «αποφασίστηκε όπως προχωρήσει η σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής με σκοπό την επίτευξη Ισόνομης Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία εξουσιοδοτήθηκε για να προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network