MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΔΕΟΚ για δολοφονία 31χρονης. Βρισκόμαστε ενώπιον ενός ακήρυχτου πολέμου εναντίον των γυναικών

Advertisement

Sponsored by exness

Βρισκόμαστε ενώπιον ενός ακήρυχτου πολέμου εναντίον των γυναικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του τμήμα ισότητας και ίσης μεταχείρισης της ΔΕΟΚ

Βρισκόμαστε ενώπιον ενός ακήρυχτου πολέμου εναντίον των γυναικών με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα σε όλο τον κόσμο και εκατοντάδες στον τόπο μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του τμήμα ισότητας και ίσης μεταχείρισης της ΔΕΟΚ με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία γυναίκας στην Πάφο.

Advertisement

Όπως αναφέρει, στην Κύπρο τα τελευταία 19 χρόνια έχουν διαπραχθεί 37 δολοφονίες γυναικών από συζύγους, πρώην συζύγους και φίλους.

Προσθέτει ότι κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο δολοφονούνται 137 γυναίκες από συζύγους, συντρόφους ή πρώην συντρόφους.

Προστίθεται ότι το συμβούλιο της Ευρώπης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι η ενδοοικογενειακή βία έχει καταστεί για τις Ευρωπαίες μεταξύ 15 και 44 χρονών, η πρώτη αιτία αναπηρίας και θανάτου αφήνοντας πίσω τα αυτοκινητικά ατυχήματα και τον καρκίνο.

« Έχουμε υποχρέωση θεσμοί και κοινοβούλιο, κυβέρνηση και οργανωμένα κοινωνικά σύνολα να δώσουμε ακόμα πιο σκληρές μάχες και να αγωνιστούμε για την ισότητα των φύλων σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού οικογενειακού και εργασιακού βίου», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι το φύλο είναι αυτό που προσδιορίζει την ανθρώπινη υπόσταση και καθορίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα θα υπάρχουν εν δύναμη άντρες υποψήφιοι δολοφόνοι έτοιμοι να αφαιρέσουν ζωές γυναικών.

«Γι’ αυτό και έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για μια κοινωνία και μια εκπαίδευση απαλλαγμένες από αναχρονιστικές πατριαρχικές αντιλήψεις και κοινωνικά στερεότυπα που θεωρούν τις γυναίκες ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network