MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν μέτρα για την ακρίβεια – Ετοιμάζουν επιστολή σε ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Την ακρίβεια συζητούν συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς – Ζητούν εξεύρεση μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας

Συνδικαλιστικές οργανώσεις, οργανώσεις συνταξιούχων, σύνδεσμοι καταναλωτών και άλλοι οργανισμοί πραγματοποιούν το απόγευμα της Τετάρτης, στο οίκημα της ΣΕΚ, συνάντηση με στόχο να καταλήξουν σε ένα κοινό κείμενο που θα απευθύνεται σε νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, ζητώντας την εξεύρεση μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Advertisement

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών και η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, οι οργανώσεις των συνταξιούχων της ΠΕΟ και της ΣΕΚ, ΕΚΥΣΥ και ΠΕΣΥΣ, η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων.

Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, είπε ότι «είναι η ώρα να θέσουμε την ηγεσία της πολιτείας προ των ευθυνών της, σε μια προσπάθεια τα μέτρα να είναι και ουσιαστικά και αποτελεσματικά».

Σημείωσε ότι η συνάντηση αποσκοπεί στη σύνταξη ενός κοινά αποδεκτού κειμένου, με παραλήπτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρόεδρο της Βουλής, ενδεχομένως και τα πολιτικά κόμματα, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία των πολιτών σε σχέση με την αδυναμία για διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και την κερδοφορία μέρους των επιχειρήσεων.

Ο κ. Μάτσας ανέφερε ότι οι οργανώσεις που εκπροσωπούνται στη σύσκεψη αποτυπώνουν το σύνολο της κοινωνίας. «Αντιλαμβανόμαστε όλες και όλοι ότι πέρα από τα οριζόντια μέτρα που πρέπει να έχουν τελικούς αποδέκτες το σύνολο της κοινωνίας, υπάρχουν και ανάγκες και η δυνατότητα να καθοριστούν πιο στοχευμένα μέτρα, τα οποία να απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, αναδεικνύοντας όμως την ίδια στιγμή ότι υπάρχει μια σαφής και ουσιαστική αδυναμία της πολιτείας να αποτυπώσει στην πράξη ποιες είναι αυτές οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι ένας στους δύο εργαζόμενους αμείβεται με μισθό κάτω των €1.500 και το ένα τέταρτο των εργαζομένων αμείβεται με μισθό κάτω από €1.100, οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι περισσότερες και αριθμητικά μεγαλύτερες από αυτές που τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία αποτυπώνουν.

Ο κ. Μάτσας ανέφερε επίσης ότι κάποια από τα οριζόντια μέτρα, που έχουν ανακοινωθεί, στην πράξη απευθύνονται στοχευμένα σε μια μικρή ομάδα του πληθυσμού που δεν έχει την ανάγκη ανάλογης στήριξης. Έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη απόφαση για τη μείωση του ποσοστού της συνεισφοράς στην άμυνα στο 17% επί των καταθέσεων. «Αυτοί που επωφελούνται ουσιαστικά από αυτό το μέτρο είναι η μικρή ομάδα του πληθυσμού που έχει σημαντικό ποσό καταθέσεων στις τράπεζες. Ένα οριζόντιο μέτρο που δυστυχώς δεν αγγίζει τις ανάγκες και δεν έχει οποιοδήποτε θετικό αντίκτυπο στη μάζα των εργαζομένων και της κοινωνίας ευρύτερα», σημείωσε.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε σήμερα εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις, να συμφωνήσουμε σε κοινά αποδεκτές εισηγήσεις, να συντάξουμε ένα κείμενο που θα αποσταλεί στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, σε μια προσπάθεια, όχι μόνο να αναδείξουμε ή να αποτυπώσουμε τα πραγματικά προβλήματα και τις δυνατότητες επίλυσης, αλλά να στείλουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κοινωνία, οργανωμένα και συνολικά, βρίσκεται εδώ και θέλουμε λύσεις που να μπορούν να δώσουν ανάσες ζωής εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network